Mihkel Härm: elektri hind peab olema kõigile võrdne

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm (vasakult) ja Imatra Elektri juhatuse liige Rudolf Penu Lääne Elu toimetuses. Foto: Urmas Lauri

Mullu suvel sai Elektrilevi Imatra Elektri omanikuks – praeguse plaani kohaselt peaksid võrguettevõtted olema lõplikult ühendatud 2024. aastaks.

Imatra Elekter tõstis tänavu 1. juunist võrguteenuse tasu keskmiselt 8,7 protsenti. Praegusega võrreldes 23 protsendi võrra tõuseb võrgutasu ka tuleva aasta veebruarist. Võrgutasu on tõstnud ka Elektrilevi. Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm ja Imatra Elektri juhatuse liige Rudolf Penu selgitasid Lääne Elule, miks võrgutasu kallineb ning kuidas toimub järgmise aasta lõppu planeeritud Imatra Elektri ühinemine Elektrileviga.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi kohustuslik
1 aasta tagasi

See on ju inimeste ebavõrdne kohtlemine et elektriga kütjatele makstakse kompensatsioone aga neile, kes nüüd juba hirmkallite hindadega küttepuid ostavad, et kompenseerita mitte midagi. Kuulsin sama küsimuse peale mõni aeg tagasi raadiost ühe asjapulga hambutut kommentaari – noh küttepuud on juba ostetud, tea kas tsekid on veel alles või üldse olemas, nii ikka ei saa nende puude hinda kompenseerida?!?!? Võiks ju ka siis lihtsalt mingi summa eraldada majapidamistele, kes puudeta toasooja saavad. Suures osas on need maainimesed, aga kellel siis neist…

arusaadav
1 aasta tagasi

aga miks siis neid kümneid elektrimüüjaid ja pakette üldse vaja on, see pole ju mingi konkurents , vaid spekulantidel hõlptulu teenimine, ise nad ju midagi tooda, järelikult parasiidid

Jäpe
1 aasta tagasi

See on ju inimeste mõnitamine. Peale seda, kui hakkas kehtima universaalteenus on börsi hind kukkunud madalamaks kui universaalteenuse hind. Kuidas on see nüüd võimalik????

Kati Nõdra
1 aasta tagasi

Kõikidele üks hind?? Kõik peaks kallist hinda maksma???

eiole
1 aasta tagasi

võimalik, sest meil on võrdsed ja veel võrdsemad

Rahvas valis ekre
1 aasta tagasi

Miks ei kontrolli tarbimisamet ja Riigikontroll energiahiidusid- elekter ja kütus on aastaga kahekordistanud hindu!
Kas kuna peata minister on ee-s osanik?!

Leo
1 aasta tagasi

Kas teie peate ennast rahvaks? Suurushullustus?

Timukas Dima
1 aasta tagasi
Reply to  Leo

leo on lits!
rehvide lits!

parasiitlus
1 aasta tagasi

on töörahva arvel elamine ehk monopolide ülemvõim

tead ei peaks
1 aasta tagasi

keskmistele ja rikastele, kes oma tööga ja maksudega riiki toetavad, peaks olema sama ja kättesaadava hinnaga. puruvaestele, kes on oma olukorras siiski ise süüdi, ning pea kogu sissetulek on maksumaksjatelt parasiteeritud, peaks olema elekter lubatud 2-3 tundi päevas ja seda kohe viiekohalise hinnaga! üleüldse kehtima mingisugune vaesusmaks, motiveeriks neid oma elu muutma natukenegi, ja ei tunduks et neile kõik tasuta on.

õige
1 aasta tagasi
Reply to  tead ei peaks

riigivargad ei maksa niikuinii midagi, tööd ei tee ja millist riiki toetavad ei ole teada, neile tuleb peale panna molekulimaks, nende vara tuleb arvele võtta ja jagada molekulideks ning kinkida lastekodudele

Seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  tead ei peaks

Meenutab NSVL aega, kus mittetöötamine oli karistatav. Niisamuti oli karistatav odavalt ostmine ja kallimalt müümine ehk spekuleerimine ning näiteks ka välisvaluuta omamine.

jah
1 aasta tagasi
Reply to  Seikspiir

ja mis selles halba? mittetöötamine karistatav peaks olema siiamaani, päriselt ka. või lähedki kasvõi sunniga tegema töid, kus hetkel tööjõupuudus on, ja veel tasuta ka, kui vabatahtlikult ei tahtnud liigutada! spekuleerimine on keeruline asi, kuid sellele peaks olema seatud palju rangemad piirangud kui hetkel on. eraisikutele ja töötavale klassile peaks selline ratsa rikkaks viis olema siiski keelatud. välisvaluutat no eks omage.. mis teete sellega ikka, kui loodetavasti lähitulevikus tuleb seadus, kus eesti elu, eriti tasuta (kõrg)haridust nautinud kodanikul on kohustus ikka paarkümmend aastat siit mitte lahkuda ja panustada oma riiki, mitte võõrasse

Seikspiir
1 aasta tagasi
Reply to  jah

Kui inimene omab vahendeid, millest ära elab (säästud, üüritulu, intressitulu vms), siis milleks sunniviisiliselt tööl käia? Et teenida raha ning raisata see mõttetuste peale või lasta inflatsioonil niisama ära süüa? Või rügada tasuta tööandja või nomenklatuuri taskute täitmiseks? Igatahes meenutab teatud inimvaenulikku režiimi…

Marts
1 aasta tagasi
Reply to  tead ei peaks

Kas see käib ka pensionäride kohta, kes on kunagi samuti oma töö ja maksudega riiki toetanud, praegu aga elavad vaesuses.

jah
1 aasta tagasi
Reply to  Marts

aga loomulikult! koguma tulevikuks pead ikka sa ise, või kui veel vähegi jõuad, hakka tööle! kasv pensionisambas on siiski riigi väike tänu sinu panuse eest ja ei ole mõeldud et nüüd võid oma viimased aastad logeleda, välja arvatud kui vanadus ja haigused sealmaal et kodust väljuminegi ei tule kõne alla. selle jaoks on samuti su oma säästud. rahatarkuse puudumine ei ole põhjus miks teised sind nüüd oma taskust peavad toetama.

kummeljung
1 aasta tagasi
Reply to  jah

keegi ei tea, mis olukord 5 aasta pärast on, minu vanavanemad ei teadnud, et 40-dal tiblad siia tulevad ja kõik ära natsivad, nii, et seltsimees , sinu hakka koguma ei päde , seda on ajalugu näidanud ja neid kataklisme on hiljemgi olnud, kui tuli eesti kroon jne.

jah
1 aasta tagasi
Reply to  kummeljung

sõjas ja või katastroofis kannatavad kõik. targem siiski koguda või mis? tuleb häving, on kõigil ühtemoodi pees. ei tule, saavad vanaduspõlve nautida, kes ennemalt targemad olid. ärge parasiteerige ja lootke!

tsiises
1 aasta tagasi
Reply to  jah

sina jumalasalgaja, lootus sureb viimasena

Leo
1 aasta tagasi
Reply to  kummeljung

“Kataklismi” nimi on seeder valdur!