Algkooli remont käib ikka veel

Haapsalu linna algkool. Foto: Kaire Reiljan

Haapsalu linna algkool. Foto: Kaire Reiljan

Kuigi Haapsalu algkooli remont pidi lõppema juba ammu, käivad tööd Ehte tänava koolimajas ikka veel.

Haapsalu ehitusnõunik Aivar Sein ütles, et praegu on linnavalitsus veel seda meelt, et septembris alustavad õpilased õppetööd remonditud koolihoones. „Selline kurss on võetud,” ütles Sein.

Seina sõnul on ehitajatel veel pooleli viimistlustööd ja paigaldamata on köögitehnika. „Plaan on järgmisest nädalast korruste kaupa ülevalt alla mööblit paigaldama hakata,” ütles Sein. Möödunud nädalal pandi klassidesse kriiditahvlid, sel nädalal on plaanis paigaldada markertahvlid ja puutetundlikud ekraanid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
20 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Inimene
1 aasta tagasi

Linn taas kolistab ämbreid.

Liina ehitus
1 aasta tagasi

Linnakodanikud on mures linna ehitussektoris valitseva korralageduse pärast. Ma ei mäleta ühtegi objekti, mis oleks tähtaegselt valmis saanud ja tööd eelarve piiridesse jäänud. Saamatute punt, kes teavad, et nad võivad selliselt tööd teha, sest ega linnapea ega volikogu nende töö tulemustest pole huvitatud, maksavad aga veel preemiadki. Jääb arusaamatuks, miks volikogu pole arutanud valitsevat olukorda linna ehitussektoris.

neil
1 aasta tagasi
Reply to  Liina ehitus

muudki teha, kes nende kopikate eest kokku tulla viitsib,

Misasja
1 aasta tagasi
Reply to  Liina ehitus

Kus sa võtad neid ehitajaid niiväga, kes midagi oskavad? Need kas väljamaal või heasti tasustatud kuskil Eestimaa peal laiali ja ei nemad sul tule. Pealegi linnavalitsus peaks need tähtajad pikemad välja hõikama, siis pole neid vingujaid tähtaeg, tähtaeg. Lugesite, et mööblit juba paigaldatakse, järelikult on kohe valmis. Kui juba mööblit tuuakse, siis enam ju müüri ei laota ja maalritöidki ei tehta enam, nii et rahu.

koolijüts
1 aasta tagasi
Reply to  Misasja

Lugeda ikka oskad? Selge sõnaga ju kirjas – ehitajatel veel pooleli viimistlustööd. See tähendab, et viimistlejad sagivad veel pahtlilabidatega ja siis hakkavad lihvima värvi alla.

Misasja
1 aasta tagasi
Reply to  koolijüts

Lugeda oskan. Inimene tavaliselt kirjutada ei oskagi, kui lugemist selgeks pole saanud. Ehitusviimistlus võib aga tähendada ka näiteks liistude paigaldust, silikoonid ja muud, mida iganes viimistletakse, ei ole ainult pahtel ja lihvimine pojuke.

koolijüts
1 aasta tagasi
Reply to  Misasja

Sinu jutust saan aru, et oled kas selle kooli ehitaja või siis linnaametnik, kes kureerib kooli ehitust. Tead täpselt, mis teha.

Jürka
1 aasta tagasi

Nüüd on küll preemia maksmise aeg! See on lihtsalt ebareaalne mis toimub ehitusvaldkonnas ning ka selle järelvalves,kuidas on see kõik võimalik?Ma tahan oma küsimusele vastust.

tehakse, mis võimalik
1 aasta tagasi
Reply to  Jürka

Poolenisti ise vastasid endale juba ära. Justnimelt ehitusvaldkonnas on eriolukord ja Haapsalu ei saa olla selle sektori erand. Nii lihtsalt on praegu.

Juku
1 aasta tagasi

Ei ole eriolukord. Ehitatakse igal pool ja saadakse hakkama….Haapsalus ainult ei õnnestu millegipärast. Huvitav küll miks?

sest
1 aasta tagasi
Reply to  Juku

objekt pole kuulutatud komsomoli löökehituseks

uuri puuri
1 aasta tagasi
Reply to  Juku

Kui materjali ei jätku, kui tarnetähtajad ei kehti – kas pole eriolukord? Pole ainult Haapsalu probleem.

koolijüts
1 aasta tagasi
Reply to  uuri puuri

Mida sa jälle jahud? Tead sa ka, millal see kool juba valmis pidi olema? Kes keelas sellel objektil ka möödunud talvel töid teha? Ainult otsite põhjusi, kuidas oma saamatust õigustada. On linnavalitsusel ka kindel plaan, mis saab siis Kuuse tänava koolihoonest, kui algkool sealt välja kolib? Muutub linna tondilossiks, kuhu hakkab kogunema igasugune kirju seltskond. Vaevalt, et ka kõige parema tahtmise juures enne talve seal midagi toimuma saab.

uuri puuri
1 aasta tagasi
Reply to  koolijüts

Minu pere laps ootab samuti valmimist. Ometi pole mul suurt muret tähtajaga. Saab siis valmis kui saab. Tähtsam on, et hea tulemus oleks. Loodan küll, et kool saab olema ilus ja lastel seal tore õppida!

Juku
1 aasta tagasi
Reply to  uuri puuri

Sama ajaga ehitati tallinnas uus balettikool valmis ja seda täiesti tühja platsi peale. Neile jätkus materjali😂. Sitt planeerimine ja ju oli tähtsamaid objekte vaja ehitada. Tellija ju lohh see vahib kõrvad lontis ja ootab midagi…kunagi.

Kas
1 aasta tagasi
Reply to  Juku

sama töövõtja ehitas tallinnas või?

ehitaja
1 aasta tagasi
Reply to  Kas

Aga miks LV ei uurinud enne ehitaja tausta, kui lepingule alla kirjutas. Kui see ehitaja ei olnud võimeline tähtaegadest kinni pidama, siis selleks peaksid olema sanktsioonid. LV peab ennast kehtestama, mitte olema paluja rollis ja kergekäeliselt ehitajale raha juurde maksma.

Kas
1 aasta tagasi
Reply to  ehitaja

ei olnud võimeline ka varem või?

valija
1 aasta tagasi
Reply to  Jürka

Enne valimiste tulekut ei saa mingit vastust. Siis on aeg muinasjutte pajatada.

Valija
1 aasta tagasi
Reply to  valija

No jääme siis ootama, mida Karilaid jällegi lubab. Kas sama juba palju aastaid leierdatud raudtee?