Lihula uus koolimaja võib tulla kolmeosaline

Andra Kirna

andra@le.ee

Kauss Arhitektuuri arhitektide nägemuses võiks Lihula uus koolimaja koosneda mitmest osast. Foto: Kauss arhitektuur

Kauss Arhitektuuri arhitektide nägemuses võiks Lihula uus koolimaja koosneda mitmest osast. Foto: Kauss arhitektuur

Lihula koolimaja ideekavandi konkursi žürii valis kolme osalise seast võitjaks Kauss Arhitektuur OÜ töö nimega „Kolmik“.

„Tegemist on kolme ossa jaotuva, ilusa ja Lihulasse sobiva hoonega, mis on ühendatud spordikeskusega,“ ütles komisjoni kuulunud Lääneranna vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja sotsiaalosakonna juhataja Jane Mets.

Kavandeid hinnanud ja eri teemade kaupa punkte jaganud komisjon oli Metsa sõnul päris üksmeelne. Kavandi „Kolmik“ punktisumma oli ülekaalukalt suurem kui teistel. Mets lisas, et nii mahult kui ka kõrguselt sobib uus koolimaja Lihulasse väga hästi.

„Pigem on see ikkagi üks hoone, liigendatud nii kolmeks, et tekib omaette kampuslik õpikeskkond,“ ütles Lauri Eltermaa büroost Kauss Arhitektuur. Et hoone paremini keskkonda sobituks, on see tema sõnul osaliselt ühe-, osaliselt kahekorruseline. „Sellele kavandatud kelpkatust on Lihula linnapildis rohkemgi näha,“ lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Põdra
1 aasta tagasi

Einoh, maja on paberi peal tore – aga millise sisuga seda täita on?

No kommento
1 aasta tagasi

Lääneranna vallavolikogus on 21 liiget. Kuidas nende liikmetega sellised halvad otsused ellu kutsustakse on arusaamatu. Lihula Gümmaasiumi uue hoone idee on unistus, mis selleks jääbki ning eelarvet võiks investeerida olemasoleva hoone paremaks tegemiseks ja selleks eraldati Gümnaasiumile COVIDI ajal ka raha ventilatsiooni parendustöödeks, aga selle asemel tegeletakse ideega uue kooli ehituseks. Olemasoleva eelarve kasutus uue hoone ehituse projekteerimiseks ja veel enam tavapärasest kallima arhitektuuri konkursi korraldamiseks on eelarve mitte sihtotstarbeline kasutamine. Mis poliitiline jura see on, et Lihula ajab oma uut kooli taga. Tundub, et arhitektuuri konkursile kulutatud raha oligi lihtsalt kulutamiseks, kuna ei ole teada kas konkursi võitjaga minnakse… Loe rohkem »

eee
1 aasta tagasi

uuel koolimajal ei paista olevat aknaid, nagu kinnipidamisasutus

Misasja
1 aasta tagasi
Reply to  eee

ikka krdi fking hädalaul. Kas tõesti arvate, et keegi unustab aknad sisse ehitada????? Jaburdus

strateegiliselt
1 aasta tagasi

ei tohiks kõiki mune ühte korvi panna, ukraina, elav näide

maamees
1 aasta tagasi

Suurlinnale kohane koolihoone.

Pille.
1 aasta tagasi

See küll hea uudis. Põgenike lapsi jagub Lihulasse.

Tähenärija
1 aasta tagasi

Kampuslik – sõna, mida kindlasti ei kasuta enamus keelekasutajaid. Mida see sõna üldse tähendab?

Noo...
1 aasta tagasi
Reply to  Tähenärija

…kuulsa LGBT entusiasti Lisette Kampuse auks ehitatakse.

oh jah
1 aasta tagasi

See jah paberil kõik väga hea… aga kust kohast raha tulemas…. Lääneranna vald on vaesem vald kogu Eesti peale.

Lollid...
1 aasta tagasi
Reply to  oh jah

…pidavatki vaeseks jääma.
Teeme lihtsalt midagi. Ilma visioonita planeerimise metoodika 30 aastat.
Renoveeritud lasteaed, pooltühi, ilmselt oleks vaja uus ehitada, liiga suur. Hea oleks ka Kalmu ja Metsa tänava otsa ringtee ehitada ja miski jupp kergliiklusteed kuskile põllule.
Võimulolijad lubasivad ju kergliiklusteid ühendama hakata… Huvitav, milliseid? Põnev, põnev.
Peaasi et Sakste pärand renoveeritud ja taastatud saaks, sest siis on vallas piisavalt renoveeritud ja uusi saale, kus sokkides sahistada ja koolituda. Samas näib, et intellektuaalse kapitaliga on nii kehvad lood, et hoolimata laialdastest koolitumise võimalusest, külge ei hakka suurt miskit.

oh jah
1 aasta tagasi
Reply to  Lollid...

nii on…. Intellektuaalse kapitaliga on tõesti väga halvad lood Lihulas kogu aeg olnud…..Seda ka juba siis kui oli eraldi Lihula vald…

Jaan
1 aasta tagasi

Ilus unistus.Kuid tekib küsimus kellele?
Piirkond hääbub.Pole maale enam midagi jäänud kõik suletud likvideeritid.Viimased noored lähevad linnadesse või välismaale. Remonditi Tuudi koolimaja ja kohe pärast suleti.Sama juhtus Kasari kooliga.Nagu kuulda ka Virtsuga sama plaanis.Olen varem siin juba maininud, et Lihula vana koolimaja Tallinna maanteel on mõne aja möödudes täiesti sobiv.