Kõige rohkem tühje elukohti on Läänemaal

Läänemaal on kõige rohkem asustamata eluruume. Foto: Urmas Lauri

Läänemaal on kõige rohkem asustamata eluruume. Foto: Urmas Lauri

Rahvaloendusest selgus, et Läänemaal on maakondade võrdluses kõige väiksem asustatud eluruumide osakaal.

Läänemaal on üle 13 200 eluruumi, millest 67,5 protsenti on asustatud ehk neis elab keegi. Asustamata elupind on selline, kus keegi alaliselt ei ela, lisaks tühjalt seisvatele elupindadele võivad need olla ka suvilad või külaliskorteritena kasutusel olevad korterid.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maale elama :))
1 aasta tagasi

Ajakirjanik e tohiks kasutada oma üllitises pilte majast mida enam ei eksisteeri.Ta võinuks minna Martna keskele.Lamekatusega maja juurde.8 korterit sellest majast tühi. Kuna vald ei suutnud seda remontida omalajal. Või oleks teinud pildi nt poe kõrval asuvast majast :)))

Raby
1 aasta tagasi

järelduvalt on jevroküüditamine läänemaal edukalt ellu viidud ja juutide rahavõimu teenindamine on tähtsam kui kohalike inimeste toimetuleku võimaldamine. Mis pemine ei ole enam vahet keda valida , peamine et küüditamine käiks edasi.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Raby

Mida teab sinusugune küüditamisest!

Kummaline maailm
1 aasta tagasi

Linnas on palju nn investeeringu kortereid, mida välja üürida ei soovita ja nii need tühjalt seisavadki. Nt Londonis on see tavaline nähtus. Täna ületab meie kinnisvara hinnatõus selgelt kommunaalmakseid.

Külamees
1 aasta tagasi

Keik mis asuvad maapiirkonnas on varsti hinnas. Saab ise toitu kasvatada ja võsast kütet varuda. Linnade varustamise probleemid on nii ilmsed, et juba soojal suvel tahetakse eriolukorda välja kuulutada, mis siis talvel saama hakkab?

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Ikka sõjapõgenikele anda !

hahh
1 aasta tagasi

tehke palgad ja eluolu normaalseks koliks tagasi. või ega ei koliks ka, see juhtub juhtuvad ka tondilosside hinnad 100 tonni ühe toa eest

Huvitav?
1 aasta tagasi
Reply to  hahh

Ksse teeb ja mille arvelt?

Rahvas
1 aasta tagasi

Ja need tühjalt seisvad eluruumid tuleks võõrandada ning Läänemaa inimestele tasuta kasutada anda.

Huvitav?
1 aasta tagasi
Reply to  Rahvas

Mulle või sulle?

Rahvas
1 aasta tagasi
Reply to  Huvitav?

Mõlemale

just
1 aasta tagasi
Reply to  Rahvas

tuleb siia luua poldi ja voldi kohalikud grupeeringud ja tyhjad ruumid neile tasuta anda, aasta pärast pole meil siin enam tööjõu probleemi, pole iibe probleemi, maakond hakkab õitsele, kõikjal kebabi putkad, kõikjal toimetavad suunamudijad, kolledzis uus eriala, toidukuller, tagalahel laiuvad riisiväljad, iga majani viib klombitud kividest, mitte eriti suurte vahedega kivitee. rahvas on õnnelik, põhitegevuseks on saanud leiva luusse laskmine.

Kreeka Eee
1 aasta tagasi
Reply to  just

Ja Rongi ootamine