Lugeja küsib: kas 1. augustist tuleb töötingimustest teavitada vaid uusi töötajaid?

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

1. augustist hakkab kehtima nõue, et töötajat tuleb teavitada töötingimustest. Kas teavitada tuleb enne 1. augustit töötanud töötajaid või ikkagi ainult uusi?

Kui töötaja asub tööandja juurde tööle pärast muudatuste jõustumist, peab tööandja teavitama kõigist seaduses toodud andmetest, sealhulgas töölepingu seaduse uutest tingimustest. Sellised andmed on näiteks maksud ja maksed, koolituste info, puhkus, töölepingu ülesütlemine, ületunnitöö tegemise ja hüvitamise kord, katseaeg.

Nõue kehtib uute töötajate puhul, aga pikemat aega töötanud töötajad võivad tööandjalt küsida või siis tööandja ise neid uutest andmetest teavitada (nt muutustest töökorralduse reeglites).

Praegu on kohane üle vaadata kehtivad töökorralduse reeglid ja arvestades lisanduvate täpsustavate nõuetega neid muuta või täiendada, et neis kajastuksid andmed, millest tööandja peab töötajaid informeerima.

Ene Olle

Tööinspektsiooni nõustamisjurist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments