Galerii: tänasest jätkub Posti tänava remont

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 8

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna hommikul alustasid YIT Eesti ASi töömehed pärast talvist tehnoloogilist pausi Posti tänava remondiga.

Esimesena alustasid töömehed talveks pandud teekatte eemaldamist, et tee oleks talvel liiklusele avatud.

Kuigi remont algas alles täna, on tee liiklusele suletud olnud juba möödunud nädala esmaspäevast. Varem on Posti tänava objektijuht Riho Tahker selgitanud, et tee suletakse varem, et inimesed harjuksid taas uue liikluskorraga.

Posti tänava remont algas mullu 5. juulil ja pidanuks valmis saama tänavu 31. jaanuariks. Novembri lõpus saabunud külma tõttu pandi tee-ehitus detsembrist pausile ja tee avati liiklusele ühesuunalisena.

Posti tänav peaks lõplikult valmima juunis.

Posti tänava remont läheb linnale maksma üle 3,6 miljoni euro. Miljon eurot sai linn riigilt transiitteede korrastamise toetust ja 303 000 eurot on nn koroonaraha. Ülejäänud summa ehk omaosaluse tagab linn laenurahaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eino K.
2 aastat tagasi

See on suur ja võimas projekt selles linnas, millalgi pidi selle ära tegema ja minuarust laenuvõtt oli ka nii täpselt õigel ajal tehtud. Läihiaastakümmnetel enam nii odavalt ei saa. Varsti saab linn omale kaasaegse ja ilusa peatänava. Vägev! Jõudu töömeestele!

Linlane
2 aastat tagasi
Reply to  Eino K.

Tundub ikka imelik, et sõidutee ja kõnnitee on ühe laiused, linnas on endiselt ka autod liikvel, mitte ainult jalgrattad

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  Linlane

Kommenteerija kirjutas, et kaasaegne tänav on tulemas. Rõhk sõnal kaasaegne. Kui te veel ei tea, siis esiteks pole seal tulemas kõrgemal tasandil mitte ainult kõnnitee, vaid ka eraldi kergliiklustee, mis oluliselt tagab seal sõitjate turvalisust. Teiseks on EU s juba pikemat aega trend autoliikluse piiramine linnade keskustes, tehes seda teede kitsendamiste ja parkimiskohtade vähesuse-kalliduse abil. Nii, et kaasaegne on õige sõna ja mis selle vastu küll saaks olla, kui meenutada missugune romude ja autode rida oli päevad läbi teeääres , pluss vingerdavad ratturid autode vahel. Minuarust polnud päris normaalne olukord, mõtlesingi tol ajal, et millal muutused tulevad. Autosid lisandub tuhandeid… Loe rohkem »

Varje
2 aastat tagasi

Selle peale võib mürki võtta, et aasta pärast pole ikka veel valmis

Andres R.
2 aastat tagasi
Reply to  Varje

Ai jälle tüdruku nime kasutad. Sa sündisid ju poisina. Ei?

ja mis siis, kui väheke hiljem?
2 aastat tagasi
Reply to  Varje

Mingit mürki mulle pole vaja, mõne kuu pärast sõidan ilusal teel Kes ei taha, ärgu sõitku ja mossitagu/ussitagu edasi.

K.s
2 aastat tagasi

Loodame, et Force Majore, maakeeli Eestis igaaastane talv, jälle tembutama ei hakka ja ehituse lõpptähtaeg lõputult venima…Siis äkki leiaks LV ka aega omale selgeks teha, mida tähendavad möisted ehituse lõpptähtaeg ja Force Majore…

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Ehituse täpse lõpu kuupäeva ütleja valetab.

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  Majaomanik

Seda minagi, ütlesid ju linnaisad isegi, et ehitus lõppeb jaanuaris 2022, ainult ootamatu Force Majore tuli vahele…

Majaomanik
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Ega linnaisad ehita!

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Aprill käes ja pole kevadest pääsu nii et jõudu tööle .

Pook
2 aastat tagasi

Kas liiga külm polegi või? Öösiti valitsevad miinuskraadid ja lähiajal lubas lund maha sadada.

Noor penskar
2 aastat tagasi
Reply to  Pook

Kus see külm,kui puugid juba väljas?

Erkki
2 aastat tagasi
Reply to  Pook

Lisaks on maa külmunud aga pohh,niikuinii plaaniti ju 31.jaanuariks valmis teha ja kive laduda 😀 Eriline aju peab olema kes sellise ajakavaga hanke teeb-tahtlik tüng

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Erkki

To Erkki: Tahtlik muidugi aga eks varasemad soojad talved tekitasid ‘õigustatud lootuse’ (võib olla koguni veendumuse), et ka tänavu jäävad püsima plusskraadid. No ei jäänud! Kuna Posti t. on lõunasuunaline, sulavad kõnniteede alused ehk siiski piisavalt üles. Mida 0° ümber kõikuv temperatuur tegelikult tähendab, on huvitav vaadata puude varjus olevatel radadel. Nt. raudteetamm Suure trummist Uuemõisa poole oli jääs alles paar päeva tagasi, Paralepa suusarajad samuti.

En.
2 aastat tagasi
Reply to  Pook

Täna hommikul telekas esinenud Haapsalu LV kõnemees andis reporterile mõista, et kõnniteed, erinevalt sõiduteest, ei lähe ehk liiga käest ära, kui sillutis poolkülmunud pinnale laduda. Ülearu pikk talv sunnib linnavalitsust riskima? … Eestis on aga tänavu tõesti huvitav talv. +/-2 kraadi ümber 0° kestab juba neljandat (?) kuud. Ja võib kesta veel kes teab kui kaua. Mai lõpuni? Suvine poolaasta võiks tulla sama stabiilne aga +/-2 kraadi ümber 20°C!

Vanaema
2 aastat tagasi
Reply to  Pook

Martin poiss sina või?