Läänemaal hukkus liiklusõnnetuses noor naine

BNS

Läänemaal leidis laupäeva õhtul aset raske liiklusõnnetus, milles hukkus noor naine.

“Seni teadmata asjaoludel kaldus Tallinna suunas liikunud Škoda vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku Haapsalu suunas liikunud Volvoga,” teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja BNS-ile. “Škodat juhtis 19-aastane neiu, kes sai õnnetuses sedavõrd raskelt viga, et ta suri õnnetuspaigas.”

Škoda kõrvalistuja, 20-aastane noormees sai raskelt viga, ta toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaigla traumakeskusesse.

Volvo roolis oli 36-aastane naine ja autos oli ka seitsmeaastane laps. Mõlemad toimetati kontrolliks haiglasse, misjärel lubati nad kodusele ravile.

Politsei kohaselt vastasid sõidukite rehvid nõuetele, praegustel andmetel kasutati mõlemas autos nõuetekohaselt turvavarustust. Mõlemal juhil oli vastava kategooria juhtimisõigus.

Haapsalu politseijaoskonna patrullpolitseiniku Rait Vilgatsi sõnul olid õnnetuspaigas talvised olud.

“Uurimise käigus selgitame täpsemalt välja, mis põhjusel Škoda juht vastassuunavööndisse kaldus, kuid sündmuskohal töötanud politseinike sõnul võis õnnetus olla tingitud libedast teest. Liikluses peab olema väga tähelepanelik ja keskenduma auto juhtimisele. Eriti talvel ja pimedal ajal tuleb sõidukiirust vähendada, olla manöövrite sooritamisel ettevaatlik ja hoidma pikivahet,” ütles Vilgats avalduses.

Päästekeskus sai kella 19.45 paiku teate liiklusõnnetusest Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla teel Herjava külas, kus põrkas kokku kaks sõiduautot.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja alustatud kriminaalmenetluse käigus.

Tänavu on liikluses hukkunud kümme inimest.