Kiik: negatiivse testi tõendi võiks tagasi tuua

Sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond). Foto: Arvo Tarmula
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (Keskerakond). Foto: Arvo Tarmula

Tervise- ja tööminister ütles ERR-ile, et kui viiruse risk ei ole enam nii kõrge ja delta tüvi peaks taanduma, on võimalik tagasi tuua negatiivse testi tõend.

„Haiglaravi vaates kaitseb ikkagi vaktsineerimine, mitte negatiivse testi tegemine,“ tõi Kiik välja põhjuse, miks valitsus pole seni koroonapassi kõrvale toonud tagasi võimalust külastada avalikke sündmusi negatiivse testitõendi alusel.

„Praegu on vara lõplikke otsuseid teha, lähinädalad on arutelude ja andmete kogumise koht. Aga kui me peaksime nägema, et omikroni tüve laine ei too kaasa olulist hospitaliseerimise tõusu, siis on juba valitsuse kaalutluse otsus, kas tuua tagasi nii-öelda negatiivse testi tõend ühe alternatiivina erinevatele üritustele ligipääsu saamisel.“

Kiik viitas, et sel ja järgmisel nädalal kehtivad koroonatõendi reeglid veel muutmata kujul ning alles seejärel võib valitsus kaaluda järgmiste otsuste langetamist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
anonüümne
2 aastat tagasi

Mine nüüd,mis läin”d see läin”d.

Oh!
2 aastat tagasi

Kiigume kõik rõõmsasti edasi, ikka nälja ja külma ning pimeduse poole! Vaktsineerituna muidugi…

njah...
2 aastat tagasi

täitsa päri, võiks küll ja iga test peaks olema korraliku riikliku aktsiisiga maksustatud, nii, et igisevad, kui ostavad- et oleks üheselt arusaadav- vaktsineerida on vaja!

Sitt
2 aastat tagasi
Reply to  njah...

Hea inimene, kas võiksid täpsustada, et mispärast on vaja vaktsineerida? Lutsari sõnul delta tüvi kadumas ja omikroni vastu tuleb alles märtsis miski kaitse, et nagu mis sa inimene kirjutad?

Hmm
2 aastat tagasi
Reply to  Sitt

Seni pole väga suurt kasu toonud inimesele need nn vaktsiinid. Ravimitehastele aga küll miljardeid dollareid. Kaval on võtta maksumaksja raha otse riikidelt, ei pea tarbijaid reklaamidega meelitama. Jälle säästab eksole.

Maha libavalitsus!
2 aastat tagasi

kiik võiks ära kiikuda lihtsalt.
Meil on riigis päris ministreid ka 🙂

Reff käsib, poob ja laseb
2 aastat tagasi

Sama rääkis ka Karilaid, paraku ei hääletanud kesikute erakond täna testide seadustamise poolt Riigikogus, sest Rehvivargad ei lubanud….. silmakirjalikkus missugune!