Juhtkiri: meest sõnast

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.
Joonistanud Ott Vallik.

Kullamaa kandi rahvas võib olla rahul, sest Lääne-Nigula volikogu enamus – 25 saadikust 20 – valis vallavanemaks sealtkandi juurtega laulja, poliitiku ja ärimehe Aivar Riisalu. Ta on paljude lemmikansambli Meie Mees solist ja bänd pole Riisalu sõnul trummipulki veel nurka visanud.

Riisalu donaldtrumpilik esinemisstiil, Mehe Mehe päevil õpitud esinemisoskus ja „Sinise vilkuri”, Meie Mehe ühe menulaulu lummas omandatud fänniklubi ning omakandimeeste toetus viisid sõumehe kindla võiduni. Volikogu liikmeist nii mõnigi nautis kandidaadi etteastet nagu paarikümnetuhandelise vaatajaskonnaga staadionikontserti. Naeru ja plaksutamist volikogu igal istungil ju eriti tihti ei kuule.

„Mina olen tulnud siia selleks, et teie ütleksite, mida ma pean selle vallaga tegema. Ma ei saa teile õpetada elamist, ma ei ole siia selleks tulnud,” lausus Kullamaa koolis õppinud Riisalu. „Te tulete, ütlete mulle, millist valda te näha tahate, minu asi on see ära vormistada. Mina ju teenindan teie mõtteid.”

Riisalu kavatseb istuda kahel toolil. Tallinna volikogu kohast ta ei loobu. „Ma arvan, et see on hea võimalus,” ütles Riisalu. „Ma panen vallavalitsuses oma meeskonna tööle. Ma olen eluaeg pidanud kombineerima väga paljude erinevate valdkondade vahel. Tagumikutunde ei ole ma kunagi nõudnud ei iseendalt ega ka alluvatelt, tähtis on tulemus.”

Riisalu esimeseks tõsiseks katsumuseks on nelja uue osavalla käimalükkamine. „Ma ei taha teada, kuidas ei saa, tahan teada, kuidas saab,” selgitas Riisalu. Teisele kohale seaks ta vallavalitsuse personalivaliku ning kolmas oleks valla ettevõtluse saneerimine.

Pikka pidu mees ei lubanud. 2023. aastal kavatseb ta kindlasti taas riigikogusse kandideerida. Selleks ajaks on ta enese sõnul vallavanemaks väärilise vahetuse välja koolitanud. Meest sõnast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Einar
2 aastat tagasi

Rahvas on oma valitud valitsust väärt!
Nagu mujal Eestis, nii ka Läänemaal- suur suu ja tühi tegu

Lääne-nigula
2 aastat tagasi

Vallavalitsus või lorilaulupidu?

Nimi (kohustuslik)
2 aastat tagasi

Sinine vilkur ja menulaul? Riisalu presidendiks!

Maali
2 aastat tagasi

Meie Mehe fännid elavad siis kõik Lääne-Nigula vallas…..mees otsis endale tasuvat riigiametit, kuniks saaks jälle tagasi Tallinna meepottide juurde- asendusmees seega.

hurrraa
2 aastat tagasi

seltsimehed, kestvad kiiduavaldused jätkuvad siiani