Risti bussijaam sai valmis

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Risti bussijaam on avatud läinud reedest. Foto: Malle-Liisa Raigla
Risti bussijaam on avatud läinud reedest. Foto: Malle-Liisa Raigla

Risti bussijaama tarneraskustesse takerdunud ehitus on lõppenud ja bussijaam läinud reedest reisijatele avatud.

„Uksed on lahti, kõik saavad sisse-välja,” ütles Lääne-Nigula abivallavanem Taivo Kaus Lääne Elule esmaspäeval. Kaus vaatas bussijaama üle läinud reedel ja kiitis heaks. „Värvitoonid on sobilikud, beež ja hall. Sinna kohta on ta projekteeritud ja peaks sobima ka,” ütles Kaus. Päris kõiki töid ei lasknud talv siiski lõpuni teha – muruseeme jäi külvamata. Bussijaama ümbrus korrastatakse kevadel.

Bussijaam pidi valmis saama novembri keskel, aga seinaplokid jäid kolm nädalat hiljaks ja siseuksed ei jõudnud õigeks ajaks kohale.

Risti bussijaama ehitus algas augustis. Uus elektroonilise tablooga bussijaam kerkis vana kohale. Senise kipaka katusealuse asemel koosneb see kahest osast – varjualusest ja paviljonist. Paviljonis on 30 m² pinda, istepingid reisijatele ja tualett. Varjualuses on samuti istepingid ja kohti kaheksale jalgrattale.

Risti bussijaama ehitus läks maksma 180 000 eurot, ehitust toetas maakondliku arengu programm. Bussijaama ehitas Rae Ehitus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
2 aastat tagasi

mille terviseks tasub võtta

noh
2 aastat tagasi

mina ikka loodan, et see sai võimalikult ebaloogiliselt ja ebamugavalt tulevase raudtee suhtes ehitatud. Et säiliks ikka Eesti ametnike rahvuslik eripära- püüdlik lollus.

no kena
2 aastat tagasi

asi, vaatame kaua ta sellisena püsib

Agu
2 aastat tagasi

Lõppkokkuvõttes sai see ilus, soe ja turvaline, aga oiii kus oli vingujaid, et milleks vaja ja kole jne. Oiii kuidas vingusid. Pakun, et tegelikult kohalikud täitsa rahul, lihtsalt need kellel valutab midagi, on paar kolm kommenteerimas iga teema all, et ohh häda ja viletsus. Kõik on tegelikult hästi ja häid pühi rõõmsameelsetele!