Läänemaa hooldekodud tõstavad hinda

Kaie Ilves

kaie@le.ee

De la Gardie eakatekodu hooldaja Margit Õige sõnul pole kohad hinnatõusust hoolimata tühjaks jäänud ja maja on rahvast täis. Foto: Andra Kirna

De la Gardie eakatekodu hooldaja Margit Õige sõnul pole kohad hinnatõusust hoolimata tühjaks jäänud ja maja on rahvast täis. Foto: Andra Kirna

Hooldekodukoha eest tuleb Läänemaal välja käia kahe kuu pension, tulevast aastast tõuseb hind veelgi – 45–100 euro jagu.

Läänemaa ühes kallimas, de la Gardie hooldekodus tõuseb hind 45 eurot. „1. jaanuarist, kirjad on välja saadetud,” ütles de la Gardie hooldekodu juhataja Tiina Rohi Lääne Elule kolmapäeval. Hinnatõusust teavitab hooldekodu kuu aega ette. De la Gardie tõstis hinda üle kahe aasta, mullu kohatasu ei tõusnud, tänavu aga sellest ei pääse. „Esiteks palgasurve, teiseks elekter ja muu selline. Kõik läheb kallimaks,” ütles Rohi. Kui seni maksis kuu aega hooldust de la Gardie lossis 825–1005 eurot, siis uuest aastast on odavama koha hind seal 870, keskmise oma 960 ja kallima koha hind 1050 eurot – kohatasu sõltub sellest, mis laadi ja kui palju hoolt asukas vajab ning kas ta on toas üksi või jagab seda kaaslas(t)ega.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Manna Liisa
2 aastat tagasi

Igatahes on hooldekodu mõnikord vallale ainus kasumit teeniv ettevõte.Ah ei taha 1000 maksta ? Aga – keegi ei käsi sinna enda omakseid viia – võtke koju ja hooldage ise ! Ka ei taha. Miks küll ? Siis ei maksa viriseda ka kui paremaid lahendusi pole leitud. Ja tegelikult pool sellest kulust on hooldusaluse enda pension. See on küll tõsi, et omaksed võiksid teha kalkulatsioonid ja võrdlused, võimalused, mispidi parem on.Küüniline küll, kuid ega see hooldamine ka igavesti kesta, eks peab arvestama, mispidi kõigile parem variant on.

ElanikEne
2 aastat tagasi

On selline sõna Streik !!! Kes keelab ????!!! Miks keegi välja ei taha tulla ??? Plakat kätte ja minek !! Rääkimine ei ole väljapääs !! Inimesed!!! Aeg käes hakkame tegutsema !!!

lähed
2 aastat tagasi
Reply to  ElanikEne

kohe kongi või saad nuia, vihakõne või miitingu seadus alusel

streik
2 aastat tagasi
Reply to  ElanikEne

üldiselt eestlased kardavad streikida, pigem ootavad et keegi teine nende eest võitleb. Kurb,kuid nii on….

Päike
2 aastat tagasi

Soomes maksab riik kinni kõik hooldekodu tasud. Nii on koguaeg olnud ja jääb. Mis eestis toimub on naeruväärne. Pension kas on siis eesti vanuril 1000.- kuus?

Arvos
2 aastat tagasi
Reply to  Päike

Omaksed maksavad ju lisaks pinsile.

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  Päike

Vale info sul!! Ise maksavad köik kulud.Pension läheb köik. Kui pole lapsi-siis maksab vald-kuid neid kohti pole.Varandus kui on- müüakse katteks.

Roosi Mannus
2 aastat tagasi

Kohatasu kasvab € 100 võrra patsiendi kohta, aga hooldaja saab juurde heal juhul 25 eurot….. nii käib äri meil kõik inimeste õnne nimel.

ize
2 aastat tagasi
Reply to  Roosi Mannus

tee siis mõni arvutus enne kui kisad siin, kui hooldaja saab juurde 25 euri, siis koos maksude mis see summa on, ja siis kui elekter on x3 kallim, sellega seoses ka söök jne muud maj kulud, siis palju sinu arvates see hooldaja peaks rohkem saama juurde, kelle arvelt?

õpetaja
2 aastat tagasi
Reply to  ize

Kisad ikka sina, va hariduseta õnnetu koristaja.

Pluuto
2 aastat tagasi
Reply to  õpetaja

Kui köik on körgesti haritud-kes siis koristab? Köiki on vaja, ära pilka koristajat-korista siis ise oma jätted!!

Päris arst
2 aastat tagasi

Niikaua kui püsib see omakasupüüdlik valitsus, jälitavad meid ka haigused.
Saame aferistidest lahti, saame ka haigustest lahti!

täpsus
2 aastat tagasi
Reply to  Päris arst

Kuidas see kommentaar nüüd teemaga seotud on?

to täpsustus
2 aastat tagasi
Reply to  täpsus

artiklis on ju juttu palgasurvest…..järelikult peab see raha ka palkadeks minema

huvitav
2 aastat tagasi

ja kui palju siis tänu sellele tõuseb hooldaja palk? ……….ja palju seal hooldaja praegu teenib?

haapsalanna
2 aastat tagasi

ja nii varsti jäävad tänaval,sest paljud pered ei saa maksta,ja pensioon keskmine 500euro.Ja veel räägitakse et meie RIIK väga hästi hoolitsev vana eakate eest.HÄBI!

ainult Reformierakond hoolib
2 aastat tagasi
Reply to  haapsalanna

Ega riik siis hooli, vaid ainult Reformierakond ehk : Kaja , Jürgen, Rosimannused, Randpere, Sutrop jt jõugu liikmed, kellede poolt peavad kõik see rahvas hääletama.

Joobat
2 aastat tagasi
Reply to  haapsalanna

Kes seda rääkinud on,et riik eakate eest hästi hoolitseb?

hooldekodud
2 aastat tagasi

tuleb samuti tähistada tärniga , 3,4 5 tärni hooldekodu ning tuntud brandi nimega, nt. nikelson, roosamanna, covid center, jne.ka interjöör on tähtis, nt. presidendi sviit jne. tekkib kohe tung nendes elamiseks