Erkki Bahovski: mida näitas Bideni ja Putini videokõne?

Erkki Bahovski, Diplomaatia peatoimetaja.

Erkki Bahovski.

Teisipäeval pidasid veidi üle kahetunnise videovestluse USA president Joe Biden ja tema Venemaa kolleeg Vladimir Putin. Nagu oli arvata, keskendus presidentide jutuajamine Ukrainale.

Huvitaval kombel leidus Kremli koduleheküljel vestluse kohta seekord infot rohkem kui Valge Maja koduleheküljel. Mõlemad leheküljed toonitasid Ukraina teemat, kuid Kreml oli looritanud kõne sisu edasiandmise veel meenutusega teisest maailmasõjast, rõhutades, kuidas USA ja Nõukogude Liit olid toona liitlased. Oodatult süüdistas Moskva sõjapingete kruvimises Kiievit. Seevastu Valge Maja kõne referaat oli väga lakooniline, sisuliselt oli tegemist hoiatusega Moskvale.

Sõjapinged on Ukraina kohal tõusnud haripunkti ning mõneti lausa groteskseks muutis teema asjaolu, et Ukraina olukorra tõsiduse kohta oli USA sunnitud oma Euroopa liitlasi veenma värske luureinfoga. Muidugi võib see kokku olla üks suur mäng. Et ameeriklased söödavad teadlikult eurooplastele ette andmeid. Et Moskva koondab Ukraina piirile vägesid, aga tegelik löök tuleb kuskil mujal. Muide, ma ei kirjuta väga alla väitele, nagu ei saaks Ukrainas tulla sõda, sest sõda ei saa olla nii avalik. Selle teooria pooldajate arvates peab sõda kuidagi algama salamahti.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Strateeg
2 aastat tagasi

usal ja putinil on täiesti ükskõik, mida väikeriigid, sh ukraina arvavad!
Kõige tähtsam on müüa sõjatehnikat ja oma ideoloogiat, vaadake gatesi: kõik riigid arvavad, et on haigus nimega koroon ja ostavad temalt triljonite eest rohtu.
Ärge alluge provokatsioonidele!!

seda
2 aastat tagasi

et see toob erkile ikka või leiva peale

uskmatu Toomas
2 aastat tagasi

Kui ukraina ründab Donbassi siis onngi punane joon ületataud ja maailma rahu nimel lääs saab järjekordselt venemaad noomida aga Zelenskõilt võetakse igasugune sõdimise isu ära !
Vaevalt,et see niimoodi läheb aga Zelenskõil oleks praegu hädasti vaja üht võidukat sõda ja Bidenil samas vaja tõestada,et pole mingi äbarik !

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu Toomas

Kas usin vene TV jälgija?