2

Valimiste infosüsteemi töö on kõikjal taastunud

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pürksi valimisjaoskonnas ei õnnestunud esimese poole tunni jooksul valimisserveriga ühendust saada. Foto: Urmas Lauri

Vahepeal tuli hääletada nn ümbrikusse. Foto: Urmas Lauri

Tänane valimispäev algas keskpäeval, kuid paljudes jaoskondades ei õnnestunud oma arvuteid valimisserveriga ühendada. Seni toimus jaoskondades hääletamine nn ümbrikusse – see tähendab, et valija paneb oma valikuga hääletamissedeli väiksemasse sisemisse ümbrikku ja see pannakse omakorda välimisse ümbrikku, millel on kirjas valija andmed.

“Probleemi tekitas RIA poolt turvakaalutlustel seatud piirang, mis ei lubanud liiga palju päringuid teha ühe IP-aadressi pealt, et vältida võimalikke teenuse tõkestamise ründeid,” teatas riigi valimisteenistuse kommunikatsioonijuht Kristi Sobak.

Valimiste infosüsteemi pääsemisega oli umbes 50 minuti jooksul probleeme üle Eesti. Probleemi lahendamiseni toimus jaoskondades hääletamine nn ümbrikusse.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Elektrik
Elektrik

Pisikesed rehvipärdikud said juhtmetes oma tsiki briki ära teha, nüüd on kõik normaalne 🙂

jah
jah

e- häälte sorteerimise jaam vajas seadistamist

wpDiscuz