8

Osades valimisjaoskondades hääletatakse serveririkke tõttu ümbrikusse

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vahepeal tuli hääletada nn ümbrikusse. Foto: Urmas Lauri
Pürksi valimisjaoskonnas ei õnnestunud esimese poole tunni jooksul valimisserveriga ühendust saada. Foto: Urmas Lauri

“Valimiste korraldajad on probleemist teadlikud, selle lahendamisega tegeletakse ja loodetakse tõrked süsteemi töös peagi kõrvaldada. Hetkeseisuga paistab probleem olevat Telia 4G andmesidega võrkudes,” ütles riigi valimisteenistuse kommunikatsioonijuht Kristi Sobak.

Seni toimub jaoskondades hääletamine nn ümbrikusse – see tähendab, et valija paneb oma valikuga hääletamissedeli väiksemasse sisemisse ümbrikku ja see pannakse omakorda välimisse ümbrikku, millel on kirjas valija andmed.

Välimisi ümbrikke hoiustab valimisjaoskonna komisjon.

Kui valimiste infosüsteemi töö taastub, siis kontrollitakse elektroonilisest valijate nimekirjast välimisele ümbrikule kantud andmed üle, tehakse süsteemi hääletamise kohta märge ning pannakse sisemine ümbrik hääletamiskasti.

Kell 12.43 sai Pürksi jaoskond oma arvutid valimisserveriga ühendatud, viis minutit varem pani üks valija oma hääle ümbrikusse. Kui serveriga ühendust saadi, lisati valimas käinud mees arvuti kaudu valimas käinute nimekirja.

Kell 12.45 täpsustas Sobak: “Vahepeal uuendus: ei ole Telia asi.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Maali
Maali

Väga rumal üldse e-hääl anda. Jaa, arusaadav nende inimeste jaoks, kes ei saa kohale minna. Ei pea olema isegi pensionär ega pensioni eelik, et keegi juba esimesel päeval su eest e-hääletuse ära teeb. Oli eelmine kord mitme väga lähedalt sugulase või pereliikmega see teema ja see aasta algas jälle kõik see komejant otsast peale. Uskumatu… Isegi vanainimene, kes muidu ei liigu, see aasta leidis endale võimaluse paberil hääletada. Sest eelmine kord sai vastu näppe

Tom naabermajast.
Tom naabermajast.

MIDA E-SAJANDIT??? HÄÄL ON ÜMBRIKUS KOOS MINU ANDMETEGA??????

Kristi
Kristi
uskmatu Toomas
uskmatu Toomas

Ja siis selgus tõde – Putin isiklikult …… !

väga
väga

segane seeE häletamine. Ükski riik seda sellisel kujul ei harrasta- kui vaja katki, kui vaja toimib?

Kummaline maailm
Kummaline maailm

Tegemist ikkagi tava- ehk paberhääletusega. E-hääl ei lähe kuidagi ümbrikusse…

selle
selle

pausi ajal 4 häält ümbrikku , 100 e-häält aga libedikkudele

algas
algas

e-häälete pakkimine libedikkudele

wpDiscuz