Volikogu vilgutas Oru osavallale rohelist tuld

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula volikogu oli selle poolt, et Oru kant saab osavalla ning et Ristile, Paliverele ja Taeblale antakse samuti osavalla moodustamise võimalus. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu oli selle poolt, et Oru kant saab osavalla ning et Ristile, Paliverele ja Taeblale antakse samuti osavalla moodustamise
võimalus. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval otsustas Lääne-Nigula volikogu, et Oru osavalla moodustamine otsustatakse septembriistungil.

Sinnamaani on ka Risti, Palivere ja Taebla kogukonnakogul võimalus oma piirkonda osavalla moodustamise soovist teada anda.

„Meil oli neli aastat aega tõestada, et ilma osavallata on parem. Tegelikult selgus vastupidine – koos osavallaga on parem,” ütles volikogu esimees Neeme Suur (SDE). Tema sõnul on Taebla kogukonnakogu osavalla moodustamise teemat arutanud ja otsustanud, et osavald tehakse. Ristil ja Paliveres on teemat mitu korda arutatud, kuid lõplikku seisukohta seni pole.

Volikogu vilgutas oma otsusega Oru kandi rahvale rohelist tuled. „See on põhimõtteline „jah” Oru rahvale ja see on põhimõtteline liikumine osavaldade süsteemi suunas,” kommenteeris Suur volikogus üksmeelse toetuse saanud protokollilist otsust.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uhuu
2 aastat tagasi

Suur lubab kõigile mida vaid vaja, kellele lubab tuuganeid ja kellele ei luba tuuganeid, vaene mees ei tea ise ka mida teha, et saaks ikka hääled kokku. Aga ei saa unustada tehtut, lammutatud Läänemaad, arendamata Palivere staadion, puhkekeskus, kõike tuleb mäletada.

Andrus
2 aastat tagasi

Oligi aeg varvast lasta laiali lammutatud Läänemaalt.

Ahhoi
2 aastat tagasi

Nüüd, kui orukad on maitsnud ühinemise häid vilju ja saanud kõik, mida nad tahtnud olid, ongi õige aeg hakata omapäi tegutsema.

Vares
2 aastat tagasi

Noarootsi Oru vald??? 😍

Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

Valimiseelne aeg, iga vähegi tegusa küla rahvas, küsige nüüd omaosavalda. Volikogulased on kõigeks valmis, et tagasi valitud saada.

Iga
2 aastat tagasi

küla just ei pea osavalda soovima, kuid esmajärjekorras need kogukonnad, kus lõhuti vallad ära, aga muidugi on see vabatahtlik ja inimeste enda otsustada. Osavaldade eestkõneleja on olnud Kullamaa endine vallavanem Jüri Ott, Neeme Suur on olnus seal, kust tuul sealt meel, seekord siis loomise, mitte lõhkumise poole peal. Võib- olla rahvas annabki hääli, ega see pole keelatud.