Aimar Ventsel: murdumatu slaavi vendlus

Aimar Ventsel

Aimar Ventsel

12. juulil avaldas Rossiiskaja Gazeta, Vene Föderatsiooni valitsusorganite häälekandja ehk siis kõige ametlikum kõigist ametlikest Venemaa ajalehtedest, Venemaa presidendi Putini artikli „Venelaste ja ukrainlaste ajaloolisest ühtsusest.”

Iseenesest polnud selles pikas ja suhteliselt venivas kirjatükis midagi uut, mida Vladimir Putin poleks juba möödunud aastatel öelnud. Artikli põhisõnum oli, et venelased ja ukrainlased on vennasrahvad, Ukraina ja Venemaa on ühendatud ajalooliste, kultuuriliste ning majanduslike sidemetega ja „Venemaa-vastased” jõud üritavad neid teineteise küljest lahti kangutada. Mõningad analüütikud nägid selles artiklis sõjakuulutust Ukrainale, kui too kohe ennast Venemaa diktaadi alla ei painuta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (vabatahtlik)
2 aastat tagasi

Vaatleme siis soomeugrilaste vennaskonda. Meie siin väikese vennikesena oleme ka ju suure venna Soome poolt erikohtlemist lootnud – alates iseseisvuse taastamise tunnustamisest, kuni kroonviiruse meetmete erikohtlemiseni. Ei ole mingit vennaarmu. Ise praegu kehtiva ideoloogilise peavoolu poolt materdame Ungarit, et nad selmet meieviisi lääneriikide sabatulede järgi pimesi põrutada, on otsustanud iseloomu näidata ja oma teed otsida. Ei midagi erilist, sellised need rahvusvahelised suhted on, olgu ida või lääne pool, et huvid, huvid ja veelkord huvid, ideaalid on pigem retoorika kergeusklikele.

uhh
2 aastat tagasi

Mis rahvus see nn suurvenelased 0n? Millistest slaavi hõimudest see tekkis?

poliitkarindel
2 aastat tagasi

aimar loab oma tõe lauale, aga murest siis kelle või mille pärast

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi

Mida siis ajaleht valesti kirjutas-ühed slaavlased mõlemad ! Ja ei saa unustada,et slaavlased on ka leedukad,poolakad,tsehhid slovakid jne.

Kummaline maailm
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Valesti kirjutas seda, et jälle Lääs süüdi.