Roger Tibar: kas sellist Haapsalut me tahtsimegi?

Roger Tibar

Haapsalu peatänava puude maha raiumine on pesuehe näide sellest, mis juhtub, kui kohtub liiga noor demokraatia ja liiga kaua võimul püsinud seltskond – oskamatus erinevaid osapooli kaasata ja püüdmatus kasutada keerulisemat varianti, kirjutab haridus- ja noorteameti suunajuht, Haapsalu linnapeakandidaat Roger Tibar (RE) Postimehes.

Viimastel päevadel on meid kõiki, kuid eriti haapsallasi šokeerinud vaatepilt, mis avanes peatänava puude maha raiumisel ning selle järel. Alguse on saanud n-ö sajandi projekt tulevastele põlvedele, loomaks viisakat visiitkaarti, kuid protsess on välja kukkunud nagu ikka. Otsused on tehtud, kopp maas, inimesed ahastuses. Kus läks valesti?

Kõik algab mentaliteedist. Ajaga võib tekkida mugavus ning nõukaaegne oskamatus spetsialiste ja kodanikke kaasata kajab nüüdseks langetatud puude näol meile vastu. Mis kõige hullem: mis on puude saatus? Hakkeks. Head sõbrad, nii ei saa rallit sõita! Miks mitte puuskulptuurid promenaadile või mujale linnaruumi? Keegi oleks tahtnud ehk mõnda puud oma koduaeda, kui see vähegi oleks olnud võimalik logistiliselt ja puud kahjustamata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
41 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
???
2 aastat tagasi

kes sa selline oled, noormees??
Mida sa üldse elust tead, peale pidude ja nende juhtimise??
Hoia Haapsalust parem eemale, võõras!

Ahti
2 aastat tagasi

Pioneerilaagrisse paras selline poisinolk saata.

Mesilane Mumm
2 aastat tagasi

Õige otsus ,kus sõidavad jalgratturid.peatänavale jagrattaga ära mine.Enne paneks linna lukku autodele.lükka jalad kõhu alt välja.

Mutt metsast
2 aastat tagasi

Käisin minagi eile hommikupoole seal Posti tänaval. Milline avarus ja milline arhitektuur. Imetlesin hooneid, mis sel tänaval ilmselt juba enne puid olid. Meie oma linnaarhtektuuriajalugu. Kahjuks on enamusel hoonetel näha ka niiskuskahjustused, mis just nende puude varjus olemisest tingitud.
Puud kasvavad, elavad, haigestuvad, surevad ja istutatakse uued või kasvavad seemnest ise. Hooned – meie enda ajaloo peeglid ei kasva uued. Peaksime linnapildis peale puude kaitsmise siiski rohkem tähelepanu oma ajaloole säilitsmisele pühendama.

uskmatu-toomas
2 aastat tagasi
Reply to  Mutt metsast

Ühinen täiega aga … ? Saaks ainult halada ja ise veel linnapea kandidaat.Noored kes peaksid olema edasiviiv jõud on muutunud muutuste vastaseks kui tegemist ei ole mingi liberaalse suunaga !
Kas tõesti loodad saada …… ?

ohjahh
2 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

hoidku jumal meid sellise linnapea eest!!

70+
2 aastat tagasi

NO EI TAHTNUD:
Nagu ikka, tahtsime parimat, aga läks nagu alati.Õudne on vaadata seda põlispuude surnuaia kände.Nii lihtsalt ei tehta, terves Eestis juba nii delfi, postimees, kui vikeraadio on teemades võrrelnud seda Haapsalu rumalat puudetappu . Praegune linnavalitsus kirjutas ennast mitmeks sajandiks selle linnasisese metsalangetusega häbiväätsete tegude entsüklopeediasse.Kahju, väga kahju

Mati
2 aastat tagasi

Isver kui vastikud ja kurjad kommentaarid. Inimene ajab väga õiget juttu ja minu arust on ülioluline, et keegi linnapeakandidaatidest, või üldse keegi tulevasest kov-ist Suklese vastu sõna võtab. Teistel selleks mune ei ole. Kus on nt Õiglase arvamus? Mäesalu? Raus?

Matile
2 aastat tagasi
Reply to  Mati

Palun selgita, mida tähendab sõna “Isver”?

Matile teadmiseks
2 aastat tagasi
Reply to  Matile

Ek sõnaraamat selgitab: sõna “isver” väljendab ehmumist, imestamist jne. Hrl. on see tütarlaste kõnepruugis.

Aga sul mati
2 aastat tagasi
Reply to  Mati

On munad?

Virge Hommik
2 aastat tagasi

Vat sinu arvamus tõesti kedagi ei huvita!
Linnapea tuleb sügisel uus ja ei sina ega praegune tont seal hääli ei saa!!

Kristjan
2 aastat tagasi

Kellele on vaja seda järjekordset arvajat? Kellele on vaja seda Tibari, järjekordse poliitbroileri pläma?

tomcat
2 aastat tagasi
Reply to  Kristjan

Nii tore on ennast mitte-midagi-tegemise paistel soojendada ja tegijaid süüdistada. See komme reffidel ka keskvalitsuse tasandil, ikka olla eelmine valitsus kõiges süüdi.

Väiksed broilerid
2 aastat tagasi
Reply to  Kristjan

On reform muidu mis ta on, aga posikesed pollitikassse(broileriks) suunata?

noh
2 aastat tagasi

Vabandust ,ma ei taha sellega kasatsoki Jürkat kuidagi solvata.

noh
2 aastat tagasi

No peale seda tik-toki video vaatamist,kuulub ta minu meelest rohkem sinna kasatsoki Jürka rubriiki.