Juhtkiri: suur segadus

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.
Joonistanud Ott Vallik.

Seda kaost, mis teeremondid sel suvel Haapsalus kaasa toovad, on praegu raske ette kujutada isegi fantaasiarikastes unenägudes. Kui kõiki kõrvaltänavaid tundev kohalik elanik suudab enne rooli istumist oma sõiduteekonna üksipulgi läbi mõelda, siis külalistel see nii lihtsalt ei lähe. Isegi ilma igasuguste teeremontideta on Haapsalus liiklemine võõrale autojuhile paras peavalu, eriti vanalinnas, kus enamik tänavaid on ühesuunalised.

Haapsallasi on teede sulgemisega usinasti harjutatud – viimasel kolmel-neljal aastal on ikka mõni oluline teelõik remondis olnud: Kiltsi tee, Jaama tänav ja kahes osas remonditud Tallinna maantee, rääkimata väikematest töödest ja trasside paigaldamisega seotud sulgemistest.

Sel aastal on aga remondis linna üks tuiksooni – Posti tänav. Eriti keeruline saab olema juuli algus, kui kolmest vanalinna viivast tänavast kaks on lühikest aega korraga kinni. Isegi kui Metsa tänav liikluseks avatakse, haavab Posti tänava remont Haapsalu liiklust väga tugevasti. Seda, kui kaua haavab, ei tea praegu keegi, sest vaevalt oskab keegi ennustada, millal ja milline tuleb talv. Kindlasti mäletavad paljud Tallinna maantee pikka remonti – saabunud talve tõttu oli tänav mitu kuud lihtsalt kinni, ehitada sel ajal ka ei saanud.

Kuid ükskõik, kui palju me teeremonte ja neist tingitud ümbersõite ka ei kiruks, on just tänavate seisukordsee, mida autojuhid aastast aastasse siunavad ja ette heidavad. Pole vist möödunud aastatki, kui linna kaasavasse eelarvesse poleks tehtud ettepanekut mõne lõigu remontimiseks.

Tänavu ei jää haapsallastel üle muud, kui varuda pikka meelt ning püüda käia rohkem jalgsi ja sõita rattaga. Ja loomulikult loodame, et tulemus on kogu seda kannatust väärt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
2 aastat tagasi

See mis Posti tänaval toimuma hakkab pole mitte segadus vaid SIGADUS….

ideekorjaja
2 aastat tagasi

Selleks on tõuks hea, saab kiirelt ja sujuvalt liikuda linnas remondi ajal ja muidu ka.

sorts
2 aastat tagasi

kena keik aga teede ehitusse ja planeerimisse tuleks kaasata ka teedeehituse insenere ja linnaarhitekte, mitte ainult loll-rohelisi ja aiakujundajaid. lisaks poliitikutele….

Logistik
2 aastat tagasi

Väga õige aeg suurema teeremondi jaoks. Kindlasti vähem välisturiste ja muidu külalisi. Kui järgnevatel aastatel on taudiga kõik kontrolli all ja turism taastub, siis on palju hullem peatänavat remontida. Ja remontida tuleb, sest peaaegu kõikide Eesti väikelinnade peatänavad on korras, ilusad ja kaasajastatud, meil aga nagu nõuka-aegne oblastikeskus. Mina küll kiidan linnavalitsust selle otsuse eest! Kindlasti tuleb jama ja ebamugavusi, aga kõik see on mööduv ja ilusa peatänava nimel tuleb ära kannatada.

Vali Reformi
2 aastat tagasi
Reply to  Logistik

Suklase tuleb tagasi valida kindlalt.

Jaak
2 aastat tagasi

Võiksite ka liiklusskeemi tegemist, ülespanemist linnavalitsusele meelde tuletada.

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  Jaak

Küll pannakse .

K.s
2 aastat tagasi

Ainus positiivne tulemus selles kaoses saab olema see, et senise linnavalitsuse asemele valitakse uus…linnaelanike soovidega arvestav loodussõbralik linnavalitsus…

Abcmas
2 aastat tagasi
Reply to  K.s

Linnapeana jätkab sügisel Sukles.See on rahva tahe! Punkt.

Abcmas´ile
2 aastat tagasi
Reply to  Abcmas

Kes sind rahvaks valis?

K.s
2 aastat tagasi
Reply to  Abcmas

Lugedes tänase teise samateemalise artikli kommentaare, ma suklese jätkamises linnapeana küll kindel ei oleks…

Kah valija
2 aastat tagasi
Reply to  Abcmas

Kes on Suklese valijad? Esmalt penskarid, nemad harjunud nõukaajast pärineva “kodukorraga”, kui juhte pandi paika kogu eluks. Teine sihtgrupp, kellele ta meeltmööda – venelased. See rahvusgrupp kohalikke uudiseid ei loe ja nemad hääletavad kindlalt “batjuška” poolt.