Galerii: randades lehvivad punased lipud

Malle-Liisa Raigla fotod

Täna algas rannahooaeg, kuid Haapsalu mõlemad rannad – Vasikaholmi ja Paralepa olid inimtühjad ja lipumastis lehvis punane lipp, mis tähendab, et ujumine on ohtlik.

Silma jäi vaid Vasikaholmi ranna kõrval muru niitev traktor ja suured ratta jäljed Paralepa rannaliival.

Tänasest tööd alustanud G4Si rannavalvurite andmeil oli õhusooja Haapsalu randades 17 kraadi ja veetemperatuur oli 13 kraadi. Haapsalus on vetelpäästjad kohal Paralepa rannas iga päev kell 10-20, Vasikaholmi randa teevad vetelpäästjad patrullsõite.

Läänemaa randadest on terviseamet veekvaliteedi heaks kiitnud Paralepas, Vasikaholmil ja Roostal. Kõigis kolmes rannas käis terviseamet veeproove võtmas 20. mail ja veest mõõdetavad kolibakteri ja soole enterokoki sisaldus oli kõigis kolmes piirväärtusest tunduvalt madalam.

Teistes supluskohtades terviseamet sel aastal veel proove ei ole võtnud.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments