Haapsalu hakkab müüma Ungru tee elamukrunte

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ungru tee elamukvartal. Kaart: maa-amet

Ungru tee elamukvartal. Kaart: maa-amet

Täna andis Haapsalu volikogu linnavalitsusele loa 26 kinnistu müügiks Ungru teel. 24 neist on elamukrundid, ühe kinnistu sihtotstarve on ühiskondlike ehituste maa ning üks kinnistu jaguneb poole ulatuses ärimaaks ning poole ulatuses elamumaaks.

Paralepa tee ja Lõokese tänava ääres asuvate kruntide kogupindala on viis hektarit. Enamus 26 krundist on 1000-1400 ruutmeetri suurused, vaid üks elamuehituseks mõeldud kinnistu on 0,45 hektari suurune. Ühiskondlikele ehitustele mõeldud kinnistu on 0,9 hektari suurune.

Volikogu lubas linnavalitsusel võtta kohustusi järgnevaks eelarveaastaks elamukruntide teedeehituseks eeldatava maksumusega 100 000 eurot.

Teedele lisaks on kavas on rajada ka kommunikatsioonid. “Oleme teinud hanke elektri liitumispunktideks, see läheb kokku maksma 160 000 eurot. Veevärk on nõus välja ehitama vee ja kanalisatsiooni liitumispunktid, sel aastal on kavas ehitada ka sadevete kanalisatsioon,” lausus linnavalitsuse finantsjuht Martin Schwindt.

Krunte hakatakse müüma enampakkumisel, alghinnaks on 30 eurot ruutmeetri eest. Selline alghind tuli Scwindti sõnul sellest, et analüüsisiti selle piirkonna kinnisvaratehinguid. Linna võõrandatud kruntide hinnad jäävad 20 eurot ruutmeetri kohta ja alla selle, järelturu tehingud on olnud umber 30 eurot ruutmeetri eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
raudtee
2 aastat tagasi

saab olema majade vahel vaatamisväärsus, ka kõrgepinge liini võiks sinna ehitada, oleks pilt täiuslik

Suur pere
2 aastat tagasi

Linn on ahneks läinud.
Euro ruutmeetri kohta on ok.
Muidu unusta ära valimised!!!

Mats
2 aastat tagasi

Võiks enne ikka raudtee valmis teha ja siis elamuid projekteerida!Nii tuleb välja,et vask käsi ei tea,mida parem käsi teebVõi hakkavad sea elama Eest raudtee töötajad,kes kolina mürinaga harjunud!???

Õnne
2 aastat tagasi

Ilusad krundid Tallinn-Rohuküla raudtee ääres. Paar korda päevas saab ehk rongigi näha 🙂

Homo (sapiens)
2 aastat tagasi

Aga seal jooksevad põdrad ning metsas on puugid ja ussid…