Denys Zaporozhets: Haapsalus on kõik, mida vajan

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kokk ja kondiiter Denys Zaporozhets täidab Haapsalu kultuurikeskuse kohviku külastajate kõhud soolase ja magusaga. Arvo Tarmula

Kokk ja kondiiter Denys Zaporozhets täidab Haapsalu kultuurikeskuse kohviku külastajate kõhud soolase ja magusaga. Arvo Tarmula

Haapsalu kultuurikeskuses asuvas Q Cateringi kohvikus lõunal käivad inimesed ei aimagi, et üle linna kiidetud bufeed valmistab ukrainlasest kokk, kes on toitnud kahe riigi presidenti.

Veel kaks aastat tagasi polnud Denys Zaporozhetsil aimugi, et mõne kuu pärast lisandub tema nimi nende kokkade ja kondiitrite nimekirja, kes on vabariigi aastapäeva vastuvõtuks teinud ja serveerinud suupisteid Eesti presidendile Kersti Kaljulaidile ja tema külalistele. Denys oli just aja maha võtnud pärast tööaastat Kasahstanis. Saatus tahtis, et tema kulinaarne looming jõudis sealsegi presidendi, Nursultan Nazarbayevi ja tema meeskonna lauale.

„Aga mitte nii nagu siin, Eestis. Seal me ei pääsenud presidendi residentsile lähemale kui  kümme kilomeetrit,” muigab Denys. „Kombed ja kultuur on seal teistsugused,” lisab ta.

Eesti vabariigi aastapäeva vastuvõtul käis Denys ise külaliste seas ringi ja pakkus oma kätetööd, sealhulgas ka presidendile. „Ta on täitsa tavaline inimene, tore ja naeratav,” leiab Denys. Tema meelest ei vasta eestlaste endi hulgas pesa teinud stereotüüp külmast ja raskesti ligipääsetavast eestlasest üldse tõele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
näksi kanni
3 aastat tagasi

õudne tagasilöök, pärast selliseid kõrgusi maanduda kultuurimaja puhvetis

Chr
3 aastat tagasi

Olen teda näinud ja eeldatavasti ka palju tema tehtud toite lõunabufee ja teatri raames söönud kultuurimajas!
Toidud tõesti väga maitsvad ( erinevalt uuemõisast).

Jõudu ja edu ning jätkake samal tasemel !!