57% inimestest ootab rangemaid piiranguid

MTÜ Ühiskonnauuringute instituudi tellimusel läbi viidud küsitlusest selgus, et 57% vastajate arvates tuleks koroonaviiruse leviku tõkestamiseks kehtestada rangemad piirangud ning pooled vastajatest ei ole rahul valitsuse praeguse tegevusega koroonaviiruse tõkestamisel.

9. detsembril otsustas valitsus kehtestada koroonaviiruse leviku tõkestamiseks täiendavad piirangud. Täiendavalt hakkasid alates 12. detsembrist kehtima piirangud meelelahutussektorile Ida-Virumaal ning alates 14. detsembrist üle Eesti huviharidusele, sporditegevusele ja õppetegevusele. Seega viidi küsitlus läbi ajal, kui praegu kehtivad täiendavad piirangud olid inimestele juba teada.

Vastajatelt küsiti: „Kas teie arvates tuleks koroonaviiruse leviku tõkestamiseks rakendada praegusest rangemaid piiranguid?” 57% vastas „Jah” või „Pigem jah”, 37% „Pigem ei” või „Ei” ning 6% „Ei oska öelda”. Seega sooviks praegusest rangemaid piiranguid 57% vastajatest ning 37% peab piisavaks hetkel kehtivaid piiranguid.

Rangemate piirangute pooldajad on ülekaalus praktiliselt kõikides sotsiaal-demograafilistes gruppides. Vaid Ida-Virumaal, kus on rakendatud muust Eestist karmimad meetmed, peab rangemate piirangute kehtestamist vajalikuks 41% ning 53% ei pea neid vajalikuks.

Küsitluse viis 10. – 11. detsembrini läbi uuringufirma Norstat Eesti AS.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
3 aastat tagasi

Mida see näitab? Minu silmade läbi on 57% inimestest on seda meelt, lihtsam on anda vastutust teistele inimesele anda ja vinguda oma toa pimedamast nurgast kui piirangud ei toimi.
Lugupeetud inimesed, viirusega võitlemiseks ei pea keegi ütlema mis õige või vale, me oleme mõtlemisvõimelised olendid.
Edu teile ja positiivset meelt.

No
3 aastat tagasi

ei usu…

Äkre
3 aastat tagasi

Kus olid kõvad alfaisased mehed siis kui oli hiina vaja lukku panna väljastpoolt. Keegi ei julgenud midagi teha. Isoleerinuks hiina kohe probleemide tekkimisel elaksime normaalset elu edasi ning samas oleksime saanud teise kärbse ka sama hoobiga- totaalsed piirangud kommunistlikule paariariiglile oleksid selle vähemalt kummargile võtnud, kui mitte põlvili.
Valitsuses oli muidugi üks erakond, kes jälle ebaõnnestus olulises välisküsimuses. Eesti välismaine on rikutud, maailm viirust täis ja piirata suudetakse vaid oma valijaid (~100000tk).

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

Miks sa nii rumal oled?

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  Äkre

Aa, millal oli vaja Hiina lukku panna!? Siis kui sina seda lehest lugesid oli juba hilja ju. Mõtle ka natukene, kuidas inimesed liiguvad iga päev, miljonites! See, et hiinas hakati asjast rääkima oli see juba ammu mööda maailma laiali tassitud, mida se enam lukku paned.