Vallavanemad ei näe mõtet kiiruskaameraid ise paigaldada

Kiiruskaamera Taeblas. Arvo Tarmula

Vallavanemaid ei paelu plaan osta ise kiiruskaamerad, mille abiga kohalikel teedel liiklust rahustada ja samal ajal vallaeelarvele lisa teenida, kirjutab Maaleht.

Kavandatav seadusemuudatus annaks kohalikele omavalitsustele võimaluse kohalikele teedele kiiruskaamerad soetada. Trahvidest 50% hakkab laekuma nende eelarvesse, et katta kaamerate soetus- ja halduskulud ning võimaldada rohkem panustada liiklusohutusse.

Maalehele antud ütlustes ei näinud ei Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ega Haapsalu linnapea Urmas Sukles mõtet.

„Lääne-Nigula vallas ei näe ma kohalikke teid, kuhu kiiruskaamera panna. Liikluse rahustamiseks on muid meetmeid,” ütles Lõhmus.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles oskab kaamerate kasu näha selles, et ohtlikus kohas on kiirus madalam. „Rahalist kasu ei oska arvata, pigem kahju,” ütles Sukles.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Agu
3 aastat tagasi

Omavalitsustele võiks autojuhid sümboolset tasu maksma ja vastuteeneks kaameraid üles ei panda. Kõigil rahulikum

Arvos
3 aastat tagasi

Suklesel õigus. Mis puutub Lõhmuse “muudesse meetmetesse”, siis haigelt palju on topitud treppe tõesti igasse võimalikku ja võimatusse kohta.

Siil
3 aastat tagasi

Taeblas neid kohti küll ja veel kus kaamerad seista võiks!