0

Aasta kirjanik Susan Luitsalu tuleb Haapsalu raamatukogusse

Lääne Elu

info@le.ee

Reedel, 23. oktoobril kell 17.30 esineb Haapsalu raamatukogu lugemissaalis kirjanik, teleprodutsent, maailmarändur ja matkajuht ning meediapersoon Susan Luitsalu.

Luitsalu sulest on 2010. aastal ilmunud artiklite ja blogipostituste kogumik „Küsimused kõikidele vastustele”, reisikirjanduse Minu-sarjas 2018. aastal „Minu Dubai” ning 2020. aastal „Minu maailm: Seiklused ei hüüa tulles”.

Möödunud aastal ilmus Luitsalu laialdast vastukaja pälvinud esikromaan „Ka naabrid nutavad”. „Kui kirjanik kirjutab raamatu, mis on lihtsalt loetav ja naljakas, siis on alati inimesi, kes ütlevad, et see on ajaviiteromaan. Kui inimesed veedavad raamatuga aega, siis jõuab kirjandus rohkemate inimesteni kui mõne raskema teose puhul,” on autor oma teost kommenteerinud.

Luitsalu raamatuid on lisaks heale vastuvõtule kriitikute poolt saatnud ka publikumenu. „Ka naabrid“ nutavad“ oli tänavu kultuurkapitali kirjanduse aastapreemia nominent ning tänavu augustis pälvis Luitsalu Eesti aasta kirjaniku tiitli Liivi muuseumis peetud festivalil „Eesti kirjanik 2020“.

„Autor pole seadnud väga suuri kirjanduslikke eesmärke ja võib-olla just seetõttu on ta saavutanud rohkem kui nii mõnigi suurte ambitsioonidega alustanu. Siiski torkavad silma osav karakteriloome, dramaturgilise pinge loomise oskus ja nauditav stiil. Hästi põimitud olulised teemad tõstavad raamatu kõrgemale tavapärasest meelelahutuskirjandusest,” põhjendas žürii Luitsalule aasta kirjaniku tiitli andmist.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz