Ridala offroad kolis Lääne-Nigulasse

Ridala offroad. Urmas Lauri

Nädalavahetusel toimub Ridala offroad nimega Metsik Laas, mida tänavu peetakse Ridala karjääri asemel Lääne-Nigula vallas Nõmmemaa külas.

Ürituse korraldaja Vallo Aljase sõnul toimub võstlus tänavu uues kohas, et Ridala karjääri maastik saaks puhata ja võistlejad sõita uuel maastikul.

Kui varasematel aastatel on võisteldud kuues masinaklassis, siis tänavu jääb mootorrataste klass ära. Võistlejad on kolmes sõiduautode kategoorias, veokid ja ATV-d. Võitja on see, kes autode klassis sõidab kolme tunniga enim ringe, veokite ja ATV-de klassis on ajapiiriks 2,5 tundi.

Kui varem on olnud üks ring 2,5 kilomeetrit, siis tänavu on ring ligi 4,5 kilomeetrit, et pakkuda sõitjatele vahelduvat maastikku. Sõita tuleb nii metsas, järve ääres, liival ja soos. „Maastik on väga vahelduv, on väga kuiva liivaga pinnas ja raba,” ütles Aljas.

Aljase sõnul on varasema rajaga sama vaid see, et tegemist on maastikuga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Virgo
3 aastat tagasi

Tere kui te olete nii pädevad üritust kommenteerima siis võiks ennast asjadega kõigepealt kurssi viia ja siis alles kommenteerida ja seda kui oma nime alt

Maali
3 aastat tagasi

Oi aga mulle meeldib, et pealkiri ja sisu ei lähe jälle kokku. Lääne – Nigula ei ole Nõmmemaa.

Kas
3 aastat tagasi

tõesti on RMK andnud selleks kooskõlastuse ?

hehh
3 aastat tagasi
Reply to  Kas

milleks RMK, vald ju andis. kas sa siis ei tea, et meie valla otsused on ülimuslikud ja mingid seadused neid ei sega 🙂

Kohalik
3 aastat tagasi

Milline asutus on andnud kooskõlastuse viia üritus läbi Veskijärve karjääris, kus on kõrede elupaik ja üldiselt tundlik maastik?

Sass S
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Ja veel väga kuiv liiva pinnas ?