Uuemõisa park kiratseb

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu sõnul on piinlik lugu, et koos taimedega ligi 10 000 eurot maksma läinud mõisapargi esindus peenar on tihkelt umbrohtu täis kasvanud. Arvo Tarmula

Haapsalu aselinnapea Helen Rammu sõnul on piinlik lugu, et koos taimedega ligi 10 000 eurot maksma läinud mõisapargi
esindus peenar on tihkelt umbrohtu täis kasvanud. Arvo Tarmula

Keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) toetusega rajatud esinduslik Uuemõisa mõisapark kiratseb, sest Haapsalu Linnahooldusel ei ole ressurssi niivõrd suure ja keeruka objekti haldamiseks.

Uuemõisa mõisapargi rekonstrueerimise teine etapp, mis kestis 2017. aasta kevadest 2018. aasta suve alguseni, koosnes valdavalt tuhandete taimede istutamisest ja läks maksma 51 700 eurot.

Pargi haljastus valmis ajal, mil Ridala vald ja Haapsalu linn ühinesid ning seni väljakujunenud protsessid tuli kõik ümber mängida. Selles suurematest ja väiksematest kildudest mosaiigis kukkus värskelt üles vuntsitud mõisapargi hooldamine kuhugi kahe tooli vahele.

„Pargi haljastus on projekteeritud nii, et see vajab püsihooldust ja eeldati, et Haapsalu Linnahooldus hakkab sellega nüüd tegelema,” ütles Haapsalu linna keskkonnaspetsialist Ailar Ladva, kes enne omavalitsuste ühinemist oli Ridala abivallavanem. Töö hulk, millega linnaettevõte pidi hakkama saama, suurenes uues omavalitsuses oluliselt. „Aga mehitatust Linnahooldus juurde ju ei saanud,” lisas valdkonna eest vastutav Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
34 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
imelik
3 aastat tagasi

et ühtegi vikerkaarlast , veganit ja maasikakasvatajat ja võõrtööliste riiki nõudjat pole protesteerimas, tõesti imelik

mari
3 aastat tagasi

Kes neid peenraid seal ikka enam imetleda saab ja tahab, kui selles pargis on suur tõenäous kettaga vastu kuppu saada.

Rein
3 aastat tagasi

Hapukurgihooaeg on käes kui lillepeenar esileheteema. Puhake ja nautige lilli!

reaalne elu
3 aastat tagasi

elu Eestis käibki projektide alusel…..kahjuks ei mõelda sellele,et kuidas ise hiljem jätkata. Projekt saab otsa, asi hääbub, ootame järgmist rahasüsti… no ei ole jätkusuutlik.

No aga
3 aastat tagasi

Võtke nendelt haigetelt organisatsioonidelt AS ja OÜ olemusest välja ja ärge tegelege avalike hüvede lahendamisel äriga. (Punkt!)

Aga tegelikult
3 aastat tagasi

ongi nii, et projekt peab olema jätkusuutlik. Kus on need töölised ja summad, mis nähti ette projektijärgseks pargi toimimiseks? Või tehti suure hurraaga seda, milleks KIK raha andis, nüüd on raha otsas ja “kaput”, ei mõeldud pikas perspektiivis, kuidas minna edasi peale projektirahade lõppemist.

123
3 aastat tagasi

http://www.hlhooldus.ee/?kontakt,2
Vaadake kes tegeb investeerimisega. Pole ime, et kõigile ei jätku.

Elo
3 aastat tagasi
Reply to  123

Vaata aga vaata kuhu herra sokutatud on, nii armas

Kohalik
3 aastat tagasi
Reply to  123

Seltsimehed Karilaid ja Sukles järjekordselt irvitavad Haapsalu inimeste üle. Piinlik, et meil on sellised linnajuhid.

Kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Ilmselt on seltsimehed Lõpsi korruptiivsete mängudega seotud ega muidu poleks talle kohta tehtud. Uskumatu nahhaalsus. Ilmselt võimalik ainult Haapsalus.

123
3 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Ilmselt see on kõigest jäämäe tipp….

Tõsi on...
3 aastat tagasi
Reply to  123

Süsteem toidab ja hoiab omasid.

Enriko
3 aastat tagasi

Kummaline lugu! Eeldan, et kui Ridala vald Uuemõisa parki uuendas, planeerisid nad summad ka valminud pargi hoolduseks. Pole ju võimalik, et täiskasvanud inimesed soovivad osta valget elevanti aga ei kalkuleeri igaaastaseid ülalpidamiskulusi. Sealt, ühinemisega automaatselt ülekandunud eelarverealt, nüüd pargihoolduse raha võtkegi! PS. Lääne Elust pole niitja otsimise kuulutusi küll suurelt märganud. Päevade kaupa trimmerdamine on tõsiselt tervist kahjustav töö, pole ime, et prisket palka küsitakse. Lambad oleks vähemnõudlikumad ja vaiksemad. Käsivikatit ei tasu ka veel maha matta. Oleks eksootikat ja võimalust vahvaks ühisettevõtmiseks, et park ei seisaks jõude.

Mõisaparke
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

kasutati karjamaana, kus mõisa loomad sõid. Miks ei võiks pargis olla looduslik rohumaa? Kord suve jooksul purstada hein sinnasamasse väetiseks ja asi lahendatud. Keskkonnasõbralik ja kulu väiksem. Äkki mõtleks…

võiks
3 aastat tagasi

hoopis turuplatsi teha

andke
3 aastat tagasi

see kupatus erakätesse, tehke tasuliseks, ehitage kõrge plank ümber ja probleem kaob iseenesest