Sukles: linn pole ühtegi lasteaeda sulgenud

Eriolukorra lõppedes on Haapsalus avatud Päikesejänku ja Tarekese lasteaiad. Arvo Tarmula
Eriolukorra lõppedes on Haapsalus avatud Päikesejänku ja Tarekese lasteaiad. Arvo Tarmula

Õiguskantsleri kantselei küsis Haapsalult, miks pärast eriolukorra lõppu ei saa kõik lapsed Haapsalus käia lasteaias, kuhu neile on koht antud, vaid peavad käima valvelasteaias.

Õiguskantslerile pidi linn vastama möödunud nädala reedeks, kuid siis palus nädala jagu pikendust. Eile vastas linn õiguskantslerile, et kõik Haapsalu lasteaiad on avatud, kuid need töötavad kahes majas – igale lasteaiale on oma ruum, kus töötab sama lasteaia personal. „Haapsalu linnavalitsus ei ole sulgenud ühtegi lasteaeda asutusena. Ajutiselt on muutunud rühma füüsiline asukoht. Kellegi suhtes ei ole muudetud temale alguses eraldatud laseaiakohta. Kõikidele soovijatele tagatakse laseaiakoht,” seisab aselinnapea Kaja Rootare kirjutatud ja linnapea Urmas Suklese allkirjastatud kirjas õiguskantsleri kantseleile.

„Mööda ei saa vaadata ka majanduslikust aspektist. Iga täiendava maja avanemisega kaasnevad kulud küttele, veele, elektrile, korrashoiule, toitlustamise korraldamisele jne. Vähese täituvuse korral kujuneb ühe lapse kohatasu ebamõistlikult suureks. Eelarve tulude paratamatu ja pikaajalise vähenemise perioodil on vajadus majandada võimalikult säästlikult,” seisab  vastuses.

Vastus teabe küsimusele
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lapsev
3 aastat tagasi

Uskumatult ,,ilus” ja lühike artikkel. 😀 Nii vastik ja valelik, kui paljud vaenamad on ebaõiglust pidanud tundma. Minu laps sai õnneks lasteaeda aga lasteaias julgeti öelda, et teil on ema kodune? Miks laps ei vüi vanaemaga olla! Miks te ta lasteaeda toote. ????? Mina olen lapsele andnud eelnevad aastad terve suve vabaks. Juuni-august. Preagu on kodune aint juuli. Seda sellepärast, et austan õpetajate soovi juulis puhata ja Ka sellepärast, et laps TAHAB aeda. Õhtuto läksime nuttes magama :,, Emme, mul on igav! Ma tahan sõbrannadega mängida!” See kaks kuud kodus, ilma kino v ujula mineku võinalustega ajas ikka igal lapsel… Loe rohkem »

Jah
3 aastat tagasi

Sukles tee kastanisse lasteaed !

Postimees
3 aastat tagasi

Mina pole mitte kunagi lasteaiast ja koolis käinud…
Olen ma siis loll või???
Kirjutada ja liita lahutada ning korrutustabelit tean kaa…
Kõik juhiload on mul ka nendele masinatele, mis maad mööda kulgevad…

on nii,et
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Ja kellel seda teada oli vaja, et siin kirjutasid

lugeja
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Lapsed ütleksid sinu kohta, et oled valevorst.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Oled küll jah. Juhiload mingit suurt tarkust ei näita. Õnneks on inimesel huvi korral igas vanuses midagi õppida.

Hehe
3 aastat tagasi

Iga suvi on ju nii olnud juba aastaid, et osa maju kinni ja valvelasteaed. Kellele sobib, kellele mitte – oma valik.

lugeja
3 aastat tagasi

Pagan seda teab valetab …või usaldab ja ei kontrolli. Kirja koostaja on Kaja Rootare. Mina lugesin eelmise artikli kommentaare lapsevanematelt. No, küll seal leidus värvikaid ütlemisi. Nende kommentaaride põhjal tundus, et kõik on vastutustundetud-lükatakse tatiseid ja mökitavaid lapsi uksest sisse jne..ei viitsita teise majja viia jne.. Aga loodame, et kõik põnnid saavad lõpuks kenasti hoitud.

mutike
3 aastat tagasi
Reply to  lugeja

no need ,kes mökitavad ei kuulu ju laste,vaid hoopis loomaaeda ,eks vist on kitsekesed

kodanik
3 aastat tagasi

Seega siis Sukles järjekordselt lihtsalt valetab.

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Lugesite artiklit ka või?

Tiiu
3 aastat tagasi

Ei ole ju kõigil kohta,kes kohta soovisid.
Minu enda laps ei saanud kohta kuna kohad täis ja teine põhjus miks teda lasteaeda ei võtetud on see,et olen väiksema lapsega kodus.Tean teisigi kes samal põhjusel kohta ei saanud.Täitsa valu jutt,et kõik kes kohta soovisid sellega ka said.Ei ole nii.

Eks
3 aastat tagasi
Reply to  Tiiu

lapsel on ka vaja suvel puhata. Täiesti õige suhtumine, et kui ema on kodus on ka tema laps kodus, mitte lasteaias. Lasteaed on lapsele õppimise koht nagu koolilapsele kool. Mul on kolm last ja tean milest räägin. Last kasvatab ikka ema 🙂

Tegelikult
3 aastat tagasi

Minu laps samuti kodus, valvelasteaed ei sobi päris mitmel põhjusel. Kui eelarve tulude paratamatu ja pikaajalise vähenemise perioodil on vajadus majandada võimalikult säästlikult, siis teen ettepaneku vaadata üle linnavalitsuse koosseis ja palganumbrid.

juss
3 aastat tagasi

Vastamiseks kulus 8 päeva?

Lapsevanem
3 aastat tagasi

Ei ole ju oma õpetajad! Iga päev on uus nägu.

lapsevanem
3 aastat tagasi
Reply to  Lapsevanem

Just sellepärast lapsed käia ei tahtnudki, et nii lastealed, õpetajad kui laosed olid võõrad ja vahetusid iga päev. Kogu see värk oli ülimalt käpradlikult korraldatud aga nüüd paistab õigust ülegi jäävat.

pole
3 aastat tagasi
Reply to  lapsevanem

ju vajagi last lasteaeda viia. Ega lasteaed ei ole kohustus! Hoidke ja kasvatage oma lapsi nii nagu õigeks peate. Palju tulenes eriolukorrast ja kedagi ei tasu süüdistada.

Pamp
3 aastat tagasi
Reply to  pole

hoia suuke teisteks tegevusteks õhtul , eks