Ööpäevaga lisandus Läänemaale kaks positiivset testi (täiendatud kl 12)

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäevaga lisandus Eestis 14 positiivset testitulemust, viis nakatunut on Lihula Südamekodust.

Lisanunud 14 positiivsest tulemusest üheksa on Harjumaalt (neist 4 Tallinn), kolm Pärnumaalt ja kaks Läänemaalt. Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 650 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, positiivseks ostutusid 2,2 protsenti.

Terviseameti meedianõuniku Eike Kingsepa sõnul on kõik viimase ööpäeva jooksul positiivse testitulemuse saanud Läänemaa ja Pärnumaa inimesed Lihula Südamekodust.  Hooldekodus viidi eile läbi laustestimine ja selle tulemusel lisandus haigestunute hulka kolm hooldekodu klienti ja kaks töötajat. Kokku on Lihula Südamekodus koroonaviirusega nakatunud 20 hoolealust ja neli töötajat.

Elanikeregistri järgi Läänemaal elavatele inimestele on tehtud kokku 1478 testi, millest positiivseid on olnud 12. Kui esimesed kuus nakatunut olid mehed, siis viimased kuus on eakad naised – kolm neist on vanemad kui 85 aastat, kaks vanuses 80-84 eluaastat ja üks vanuses 70-74 eluaastat. Tegemist on olnud Lihula hooldekodu hoolealustega.

23. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 37 inimest, neist 1 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 317 inimest, lõpetatud 328 haigusjuhtumit.

Tänase seisuga on tervenenud 1526 inimest. Neist 992 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (65,0%), 534 inimese puhul (35,0%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund, kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 64 inimese elu.

Eestis on kokku tehtud üle 75 tuhande esmase testi, nendest 1 821 ehk 2,4 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart<http://www.terviseamet.ee/koroonakaart>.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Läänlane
3 aastat tagasi

Haiged kalevipojad tulevad Soomest koju.

Murat
3 aastat tagasi

Vanalinnas välikohvikutes ja sees istuvad kunded kõik ninapidi koos. Rahvast on murdu ja üksteise vahed 2m kindlalt pole, umbes 0.5m on vahed.
Eks saame mõne nädala pärast juba uudiseid lugeda, kas teise laine algus tehtud.

Jüri
3 aastat tagasi
Reply to  Murat

Raske on mõusta jah,mis inimeste peas toimub….enesealalhoiuinstinkt puudub?!

Covid
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

Just praegu sõitis politsei Vanalinnas kus istub palju rahvast,miks on tehtud 2+2 kui seda ei järgita ning ei teostata kontrolli! Palun vastata!

Jüri
3 aastat tagasi

Mis edasi? Kliendid p.m kõik haiglas. Nüüd hakkavad haigestuma hooldajad. Kuigi kaua ju neid kliente seal haiglas ei hoita. Hooldajate paranemine võtab aga aega. Kas Rosimannus hakkab isiklikult hooldama neid,kes haiglast tagasi tulevad? Kas hooldekodu julgeb omastele endiselt arveid esitada sellise käki valguses? -seati ju firma hoolde usaldatud vanainimesed otsesesse surmaohtu!

Eve
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

See on ülekohtune. Isegi meedikud haiglates haigestusid.

Covid
3 aastat tagasi

Läänemaa arv suureneb pidevalt.Täna on juures 14 kui on 30 on uued piirangud,seega oleme juba poolel teel.

Elanik
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Läänemaa on põhimõtteliselt puhas. Algusest peale olnud.

Ester
3 aastat tagasi
Reply to  Elanik

Kuidas ta puhas on? Üle päeva lisandub.

Elanik
3 aastat tagasi
Reply to  Ester

Loetud teksti mõistmine on ilmselt kaduv väärtus. Kõik Läänemaale lisandunud nakatunud elavad Lihula hooldekodus, mitte ei tuia ringi mööda Läänemaad. Nüüd sai selgemaks?

Covid
3 aastat tagasi
Reply to  Elanik

Sm Elanik,tänan vastuse eest! Oleks kena kui sinusugune teadmamees,ütleks ka seda kuidas see viirus hooldekodusse jõudis?

vana
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Ei ole see ju ainuke hooldekodu Eestis, kus on viirus nii hoolealustel, kui ka töötajatel. mina arvan, et viirus ei jõudnud sinna mitte sel ajal kui juba valitsuses asja arutati ja kehtestati nii mõndagi seadust selle piiramiseks, vaid tundub, et viirust võidi juba sisse tuua külastajate kaudu aasta algusest või ka veebruarist, sest on ju teada,et kõik ei tunnegi mingit haigustunnuseid ja siis ju kedagi veel ei testitud ja aastavahetusel ning koolivaheajal käidi palju reisidel ja suusakuurortides.Fakt on see, et viirus liikus eestis juba mitu kuud ja kuna teste ei tehtud, siis mõni sai gripi diagnoosi ja mõni lihtsalt viirusega… Loe rohkem »

Jüri
3 aastat tagasi
Reply to  vana

Seal ju testiti aprilli algul kõik üle!- kõik olid terved!

vana
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

Selgelt on artiklis kirjas, et vanadekodude nakatunud on need inimesed, milleks külvata paanikat,,arv suureneb pidevalt,,. Muidugi jäävad seal hooldeasutustes järjest viirusesse,sest teda on ju 2m vahe ja 15min koosolemist. Ei seal saa neid 2m keegi mõõta ja kõik koos ühes majas elab, kinnises ruumis,mitte vabas õueõhus.Vanus ka ikka suur

Elanik
3 aastat tagasi

Lihula ilmselt