Galerii: Haapsalu vanalinna tuleb tasapisi elu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9
Restoran Kärme Küülik avas taas uksed paar nädalat tagasi. Foto Arvo Tarmula

Eriolukorra ajal suletud olnud Haapsalu vanalinna söögikohad ja kauplused avavad järjest uksi. 4. maist muutub ka vanalinna liikluskorraldus ja kohvikud saavad hakata Karja tänavale väliterrasse paigaldama.

Kui seni on vanalinna söögikohtadest uksi avatuna hoidnud Pizza Grande ja Müüriääre pagar, siis soojade ilmade saabumisega on söögivõimalusi järjest lisandunud.

Sellest nädalast on taas avatud seni toitu vaid kaasa müünud Talumehe kõrts. Kõrts pole küll avatud nii nagu eriolukorraeelsel ajal, hiliste õhtutundideni, vaid kell 11–18. Turvalisuse tagamiseks on vähendatud kõrtsis kohtade arvu, et oleks võimalik järgida 2 + 2 reeglit. Sarnaselt Talumehe kõrtsiga on avatud ka kõrval olev käsitööpood „Ehe ja Ehtne”.

Söögikohtadest tegi aprilli keskpaigast, esialgu vaid nädalavahetustel, kuid nüüd juba alates kolmapäevast uksed lahti bistroo Herman. Ka Kärme Küülik pakub juba paar nädalat võimalust pitsasid nii kaasa tellida kui ka kohapeal süüa. Kohapeal süüa soovijatel soovitab söögikoht laua broneerida.

Järgmisest reedest on lubanud koos suveterrassiga uksed avada Hapsal Dietrich. Söögikoht plaanib külastajaid teenindada neljapäevast pühapäevani.

Taas on uksed avanud ka Laterna baar, Gallia Kukk, Mesimoka kohvik, Cafe Tallinn ning esialgu neljapäevast pühapäevani spaahotell Laine restoran Blu Holm. Tavapärastele lahtiolekuaegadele üle minemisest on teatanud ka aasia söögikoht Vaga Mama.

Fotod: Arvo Tarmula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Iembit rotman
3 aastat tagasi

Kak mosna naiti ingrita rotmana lembit

Pook
3 aastat tagasi

Sellel suvel jätkub uimane talveelu mudalinnas. Ühtegi suveüritust ei tule ja see tähendab seda, et paljud ei jää ellu. Joogem rahulikult omaette õlut ja viina ja istugem kodus.

Ene Normak
3 aastat tagasi

Ene

ollalaa
3 aastat tagasi

Kui külastajaid jätkub,miks mitte!!!!!

Ei saa aru???
3 aastat tagasi

Igas majas kohvik, milleks, kellele?

Arvaja
3 aastat tagasi
Reply to  Ei saa aru???

Polegi vaja aru saada. Kohvikus üks külastaja, teda loobitakse saiakestega ja pritsitakse kohvi näkku kahe meetri kauguselt.

sooviks nii
3 aastat tagasi
Reply to  Arvaja

Ega suvi tulemata jää. Milleks nii pessimistlikult, tigedalt kirjutada siia. Loodaks, et kohvikute ja muude selliste omanikud saavad aru,kuidas oleks õige käituda ja hoiavad hinnad sobilikud mõeldes oma linnaelanike soovile neid külastada ja küllap tulevad siis üle Eesti oma rahvas ,kes muidu Haapsallu suvel eriti ei mahtunudki nii hindade kui liikluse poolest

arva ära
3 aastat tagasi
Reply to  Ei saa aru???

Selleks, et nõudlust on. Ühtegi äri pidada ei saa, kui ostjaid pole. Lihtne.

Ära
3 aastat tagasi
Reply to  Ei saa aru???

Kui einelaud vettinud sardelliga on sulle parem, siis muidugi