Juhtkiri: mugavustsoonist välja

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.

Inimene on loomu poolest laisk loom. Kui miski või keegi, kohustustest rääkimata, teda aeg-ajalt ei togiks, jääks ta rahulolevalt tuttavalt ohutute tegevuste nõiaringi.

Juba on paljud jõudnud koroonaviirust vahelduseks sajatamisele ka kiita, sest inimesed on nüüd sunnitud välja mõtlema lahendusi, kuidas teha peaaegu kõike teistmoodi kui seni.

Paar nädalat tagasi kirjutas Lääne Elu, et Haapsalu tavapärase suve kohale kogunevad mustad pilved, sest eriolukorra tõttu võib suurim rahvakogunemine olla kaheliikmeline. Esimesed reaktsioonid olid mõistagi sünged ja tujutud. Aga öeldakse ju sedagi, et kui inimene tõeliselt nurka ajada, hakkab ta väljapääsu otsima. Ja esimesed tulemused juba paistavad.

Nii pidi MTÜ Kodukant Läänemaa välja mõtlema, kuidas maikuus algav maitsete aasta Haapsalus ja Läänemaal siiski kasvõi osaliselt toimuda saaks ja seda oludes, kus toidukohad ei tohi suurt hulka külastajaid vastu võtta. Milline tuleb selle ettevõtmise avaakord, saab lugeda juba järgmise nädala Lääne Elust.

Tänane leht toob hea uudise filmisõpradele, sest üle maailma tuntud Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival toimub koroonaviiruse kiuste – veebis. Kuigi tegemist on žanrifilmide festivaliga, mille publiku hulk on väike, muudab sündmus Haapsalu suureks – HÕFF saab olema esimene omataoline kogu maailmas, mis toimub koos oma kõigi eriüritustega veebis.

Juba mitmendat nädalat jõuab interneti vahendusel inimesteni meeletu kogus kultuuri, alustades väikestest kodukontsertidest ja lõpetades superstaaride ülesastumistega. Rääkimata kümnetest uutest veebipõhistest teenustest, mida tuleb juurde nagu seeni pärast vihma.

Internet on tõeliselt imeline ja ehk aitab just koroonakriis selle palju kiidetud, kuid vahepeal tukkuma jäänud digitiigri üles ajada, olgu ta pealegi mõnes paigas vaid kodukassi mõõtu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
4 aastat tagasi

tohoh kas peale porno on veebis miskit kuud kah?