Mullifestival sundis Läänemaa tegevjuhi karantiini

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Anu Kikas. Foto: Urmas Lauri
Anu Kikas eile oma kodus. Foto: Erakogu

Sihtasutuse Läänemaa tegevjuht Anu Kikas oli ilmselt üks esimesi inimesi Haapsalus, kes koroonaviiruse leviku tõttu kodusesse karantiini pidi jääma.

Märtsi esimesel nädalavahetusel käis Kikas koos väikese sõpruskonnaga Saaremaal Mullifestivalil. Sellele järgnenud neljapäeval sai ta teada, et kahel festivalil osalenud inimesel on avastatud koroonaviirus.

Haiguse avastamisest üritusel käinutel kuulis Kikas Mullifestivalil osalenud Haapsalu vinoteegi omanikult Aare Karolinilt.

„Istusin tööl laua taga, kui sellest kuulsin,” rääkis Kikas. Ta lisas helistas perearsti nõuandetelefonile ja küsis nõu, kuidas edasi käituda. Hoolimata sellest, et haigusnähtusid Kikasel ei olnud, soovitati tal kodus püsida ja tervist jälgida.

Nii teataski Kikas kolleegidele, et peab nüüd karantiini minema. Ära tuli jätta kokku lepitud kohtumised ja ka õhtuks plaanitud trenn. „Olin mõelnud nädalavahetusel veel Võrru saja-aastase vanaema juurde minna, aga ühesõnaga, mitte midagi,” ütles ta. Et riski vähendada, läksid kodukontorisse tööd tegema kõik SA Läänemaa töötajad.

Kikas rääkis, et üks tema tuttav, kellega koos festivalil käidi, tundis end järgmisel nädalal kehvasti. „Ta andis neljapäeval teada, et tahab koroonatesti teha ja sai seda teha alles esmaspäeval,” ütles Kikas. Test oli siiski negatiivne ehk koroonaviirust tuttaval ei leitud.

Aare Karolin ütles, et osales koos elukaaslase Ülle Valdrega Mullifestivalil. Eile istusid nad 11. päeva vabatahtlikus karantiinis Haapsalus vinoteegi kõrval korteris. „Haiged me pole, vinoteek on kinni, aga pudeliga müüme veini kaasa,” ütles Karolin. „Veinikoolitused olen pidanud edasi lükkama.”

Anu Kikas ei ole rahul Mullifestivali korraldajate käitumisega. Samal päeval, kui ta koroonaviirusega nakatunutest kuulis, nägi ta festivali korraldaja teadet, kus öeldi, et osalejate seas oli üks haigestunu, aga ta on juba tervenenud. „Ma mõtlesin, et kas te nalja teete, viie päevaga küll keegi ei tervene,” ütles Kikas.

Samuti olid festivali korraldajad teatanud, et kõigi üritusel osalenutega võtab terviseamet ühendust. „Aga minuga pole seda siiani tehtud,” ütles Kikas. Ta möönis, et ostis küll pileti sularaha eest, kuid ühel degustatsioonil pandi osalejate nimed kirja. „Nad oleks võinud teate ka oma Facebooki lehe kaudu edastada,” ütles Kikas. Ta lisas, et kui Aare Karolin poleks talle nakatunutest rääkinud, poleks ta sellest võibolla kuulnudki.

„Esimese asjana ostsime elukaaslasega Playstationi ja rallimängu. Mõtlesime, et kui asi päris hulluks läheb, siis on vähemalt midagi teistsugust,” rääkis ta.

Toidukraami pärast karantiinis olev Kikas ei muretse – norralasest elukaaslane hoolitses selle eest, et oleks nii tualettpaberit, makarone kui ka muud tarvilikku.

Paljud vajalikud kohtumised on Kikase sõnul kahjuks küll ära jäetud, kuid elu ei jää elamata ja päris palju asju saab ka arvuti vahendusel korda aetud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments