Läänemaa JK pääses Esiliiga B üleminekumängudele

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Läänemaa jalgpalliklubi mänguhoos. Foto: Urmas Lauri
Läänemaa jalgpalliklubi mänguhoos. Foto: Urmas Lauri

Läänemaa JK peab laupäeval Tallinnas Sportland Arenal esimese Esiliiga B üleminekumängu Sillamäe Kaleviga. Korduskohtumine toimub 9. novembril Sillamäel.

“See on Läänemaa jalgpalli ajaloo suursündmus,” ütles Läänemaa JK abitreener Aavo Tomingas. Esiliigasse pääsemise lävel pole Läänemaa jalgpallimeeskopnnad veel kunagi olnud.

“Lootust on, aga me ei lähe laupäeval kõige paremas rivistuses platsile,” nentis Tomingas. “Vajalikul hetkel kimbutavad meid vigastused, samuti on Karmo Einmann, üks tugitalasid, kaardiga väljas.”

Läänemaa JK lõpetas II liiga Lõuna/Lääne piirkonna turniiri Paide Linnameeskond II ja JK Tallinna Kalev III järel kolmandal kohal.

Paide Linnameeskond III ei saa Esiliiga B-sse tõusta, sest seal mängib juba Paide Linnameeskond U21. See tähendab, et võimaluse otse Esiliiga B-sse tõusta saab piirkonnas 2. koha saavutanud JK Tallinna Kalev III (tõus saaks toimuda JK Tallinna Kalev U19 võistkonnana) ja üleminekumängudele läheb 3. koha saavutanud Läänemaa JK.

II liiga Põhi/Ida piirkonna võitis FCI Tallinn, kellel on võimalik Esiliiga B-sse tõusta FCI Levadia U19 võistkonnana. 2. koha saavutas JK Sillamäe Kalev, kes alustab üleminekumänge Läänemaa JKga.

Esimene üleminekumäng Läänemaa JK ja JK Sillamäe Kalevi vahel toimub 2. novembril Sportland Arenal. Tegemist on Läänemaa kodumänguga, kuid kuna võistkond ise avaldas soovi oma kodumäng pidada erandkorras Sportland Arenal, siis tuli jalgpalliliit sellele vastu.

Paari võitja läheb 16. ja 23. novembril vastamisi Esiliiga B-s 8. koha saavutanud võistkonnaga.

“Pall on ümmargune,” oli Tomingas optimistlik. Läänemaa jalgpallureil tuleb seega pidada vähemalt kaks üleminekumängu Sillamäe Kaleviga. Kui Sillamäest ollakse üle, lisandub veel kaks mängu Esiliiga 8. koha saavutanud meeskonnaga.

“Esiliiga oleks meie jaoks uus tase,” ütles Tomingas. Seda nii trenni, mängude arvu, kui ka meeskonna toimimiseks vajamineva rahahulga mõttes.

Üleminekumängud

Läänemaa JK vs JK Sillamäe Kalev

  • Sportland Arena – 2. novembril kl 18
  • Sillamäe Kalevi staadion – 9. novembril kl 13
  • Paari võitja läheb 16. ja 23. novembril vastamisi Esiliiga B-s 8. koha saavutanud võistkonnaga
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments