Haapsalu linnavalitsus laseb promenaadil laguneda

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Üheksa aastat tagasi paigaldatud Aafrika ranna puitkonstruktsioonid on väinud. Foto Andrus Karnau

Üheksa aastat tagasi renoveeritud Haapsalu promenaadil on puitdetailid nii ära väsinud, et hooldustöödest nende puhul enam ei piisa, vaja on suuremat remonti.

Aafrika ranna käigurada piiravad postid on aluse küljest lahti mädanenud ja sirge rea asemel on üks post ühele, teine teisele poole viltu. Ka laudis käiguraja merepoolses servas on üsna läbi – lauad on kohati lahti, servad mädanenud ja mõnel pool ka naelad püsti.

Nii promenaadi paadisilda kui ka Aafrika ranna kõige hullemaid kohti on püütud aastate jooksul kõpitseda: mädanenud piirded-postid on suuremate ja tugevamate kruvidega kinnitatud ning Aafrika rannas on toestatud mõnda posti, et päris pikali ei kukuks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
41 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
4 aastat tagasi

Et see promenaad üldse tehti on omajägu suur edusamm.Kuid hädad oli selle ehitusse sisse projekteeritud algusest saadik – teatud osades ebakompententne projekt ja second hand ehitaja.

Arvamus
4 aastat tagasi

Promenaad on sama väsinud kui Sukles koos suure osa Haapsalu linnaga.
Haapsalus kehtib rohutirtsu mentaliteet.

hjk
4 aastat tagasi

Raudtee jaama kaubaladu on ju veel hullemas seisus. Vaata et kukub kokku. Remonditööde tase on linnavalitsuse poolelt see et lööme roheliste vineeritahvlitega üle. Raudteemuuseumisse ei julge küll mittekedagi viia. See osa mis pargi poole jääb on ju täielik romula.

M Eri
4 aastat tagasi
Reply to  hjk

Need hooned pole Linnapeale “huvitavad”.Soomlased seal ei käi. FraMarelesee kasu ei too!

Toslem
4 aastat tagasi

Minu mäletamist mööda läks Haapsalu Linnamajanduse kaheks löömisel Promenaad Linnahoolduse bilanssi. Nii, et linnavalitsuselt küsida, miks on Promenaadi seis selline,oleks nagu vale. Huvitav, palju Linnahooldus on kulutanud Promenaadi remondiks ja hooldusele ? Jutt pikematest kruvidest ja muust säärasest ei päde. Tahaks rahanumbreid teada.

Jäme
4 aastat tagasi
Reply to  Toslem

Eks linnahooldus vaikselt ootab milla puhta ära laguneb. Ehitajaid ju endal pole, aga tutvusringkonnas piisavalt. Väike “hange” alla piirmäära ja raha jälle kodus.

Sass S
3 aastat tagasi
Reply to  Jäme

nii tark

Arusaamatu
4 aastat tagasi
Reply to  Toslem

Kui tutvuda eelmiste aastate linna eelarvetega, siis sealt võis välja lugeda, et Promenaad kajastus eearves omaette reaga ja see summa ei olnud mitte väike. Aga kas ka selle raha eest ka töid tehti, näitab selgelt tänane Promenaadi seis? Kui nüüd uurida veidi täpsemalt linna eelarvet, siis sealt kuidagi ei selgu, kui palju linn planeerib Linnahoolduselt tõid tellida?

Projektipõhise
4 aastat tagasi

olme saatus ongi niisugune. On võimalus, antakse raha ja tehakse üks asi valmis. Tihtipeale ei ole need jätkusuutlikud. Ja milleks üleüldse on vaja rannaliivale puidust (mis teadupärast ajajooksul kõduneb) mingeid puitehitisi. Ilus valge liivaga rand, mõned kiiged, haljastus ja kogu lugu. Muide nii on kunagi olnud enne neid hirmkalleid suurusehullustuse projekte.

Franz_K
4 aastat tagasi

Nojah, selleks ei pea ju kõrgeid koole läbi tegema, et aru saada: puit peab looduse käes kaua vastu vaid regulaarse hooldusega. Ja teiseks: ei pea ka eriline geenius olema, et lihtsalt puitu vaadates aru saada, et see juba “ihkab immutust, krunti, värvi”. Muidugi, kui raha on nagu laga, siis laseme maha mädaneda ja maksame ka kohtukulud ja hüvitised nendele, kes luud murravad – suures Ühiskassas pappi nagu laga, ja siis ehitame uue! Kui panna asi ekselisse, siis arvatavasti on pikas plaanis (aga aeg lendab) kohe tunduvamalt odavam (linnakassale) teha, esiteks korralikult, siis hooldada õigeaegselt, kui teha kuidagi ära, lasta amortiseeruda… Loe rohkem »

Positiiv
4 aastat tagasi

Et see ajajärk meelest ei läeks peaks ühe tänava nime muutma.On ju Wiedemanni tn.,Aafrika rand jne. Kunagi oli isegi Komsomoli tn.(praegune Metsa tn.)
Paneks Ranna teele uue nime: Suklese Hari mis meenutab Suklest,Ridala valda,Ha ra ki rit 🙂

Positiiv
4 aastat tagasi
Reply to  Positiiv

Lääne Elu oma pealkirjade ja sisuga muidugi ka allpool norm. taset.

Ära
4 aastat tagasi

Vahet pole-stabiilsed geeniused kõik.

jaa
4 aastat tagasi

no kui igaüks peab puhtust hoidma,miks meil siis nii räpane on ….järelikult see PEAB ei toimi.Üks asi on peab ja teine on see,kuidas asjad reaalselt käivad.Kui on räpane,siis tuleb koristada ja kui seda ei tee omanik,tuleb palgata kojamees…

Kalle
4 aastat tagasi

9 aasta jooksul pole mitte ühtegi korda värvitud ega hooldatud puitu. Samuti pole ka kuursaali värvitud- hooldatud. Milleks nyyd halada? Kas Sukles ostab ka uue Audi ja sõidab 3-4 aastat ja hoolduses ei käi? Vaevalt. Juba ca 3-4 aastat tagasi oli näha, et vaja on tegutseda. Tehtud!