Uuri järele, millised Haapsalu teed tänavu remonti lähevad

Suurim ehitus käib Tallinna maanteel. Arvo Tarmula

Vaata, kus Haapsalus on sel aastal teetööd:

Tallinna mnt

Hetkel on käimas täitmistööd ning Vahtra ja Kase tänava vahelisel osal on side- ja elektritööd, kus õhuliinid asendatakse maakaabliga. Kõnnitee äärekivid paigaldatakse ja kõnnitee asfalteeritakse mai viimasel nädalal.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul on ehitaja lubanud asfalteerimisega lõpetada mai viimasel nädalal. Juuni esimesse nädalasse jäävad veel joonimistööd.

Oja tänav

Praegu on Vikmani sõnul käsil tänava esimese osa. Sel nädalal algavad tööd uuesti. „Sügisel need konserveeriti,“ ütles Vikman.

Tehnovõrgud on paigaldatud, ettevalmistused tänavavalgustuse paigaldamiseks on tehtud. Veel on jäänud paigaldada äärekivid ja asfalt. Seejärel algab tänava teise osa remont. Teise osa hanke kuulutab linnavalitsus välja kahe nädala jooksul. Suvel rekonstrueeritakse teine osa. „Sügiseks on tööd valmis,“ ütles Vikman.

Jaama tänav

Käimas on geodeetiline mõõdistamine. Vikmani sõnul algavad eeldatavasti tööd juulis-augustis. Tänava töömaa algab valgusfooriga ristmikust ja lõpeb endise raudteeülesõidu juures. „On olemas projekt, mis tänaseks ilmselt tööde hankimise aluseks olla ei saa,“ ütles Vikman.

Vikmani sõnul on Jaama tänav plaanis aprillis väljakuulutada projekteerimis- ja ehitushange ühiselt. „Kui ehitaja ei suuda ise oma projektist kinni pidada, siis peab arsti kutsuma,“ ütles Vikman.

Tänu seesugusele hankele loodab Vikman, et projektist peetakse ka kinni. Samuti loodab Vikman, et külmade saabumiseks on ehitustööd valmis. „Ei tahaks talveks kinni jätta,“ ütles Vikman.

Jaama tänavat ehitusperioodiks täies ulatuses kinni panna ei saa.

Holm

Peamiselt kruusakattega Holmi kallas, Kaluri ja Westmeri tänavad rekonstrueeritakse ja paigaldatakse tänavavalgustus. Eesmärgiks on väljaehitada kuue meetri laiuse asfaltkattega tänavalõigud ning kogu Westmeri tänav. Lisaks valgustatakse tänavad leedvalgustitega. Teede rekonstrueerimise hange on käimas. Leping töötegijaga allkirjastatakse aprilli teisel poolel. Raha ehituseks on linn saanud EASi piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist.

Kase ja Jalaka

„Need tööd on tingitud halvast talvest ja suurest liikluskoormusest,“ ütles Haapsalu Vikman. Tema sõnul käib praegu optimaalse lahenduse leidmine. Kase tänav läheb parandusse Tallinna maanteest Jalaka tänavani ja Jalaka tänav Kase tänavast vähemalt Vahtra tänavani, heal juhul Tamme tänavani. Tee korrastatakse ja pannakse uus kate. Tööd ei alga enne, kui Tallinna maantee on liikluseks avatud.

Kuuse tänava kergliiklustee

Möödunud aasta lõpus avati Kuuse tänaval kergliiklustee Kastani poest Kastani tänavani. Sel aastal on plaanis kergliiklusteed pikendada kuni Alexela tanklani. Vikmani sõnul on projekt selleks olemas, hange kuulutatakse välja sel nädalal. Teetöödega alustatakse pärast Tallinna maantee avamist, Vikmani hinnangul arvatavasti juulis.

On olemas ka kergliiklustee projekt Kastani poest Niine tänavani, kuid seda esialgu tegema ei hakata. Vikmani sõnul jälgivad nad seda, kuidas pärast põhikooli valmimist muutuvad õpilaste marsruudid ning ilmselt ei ole Kuuse tänav enam nii käidav. Vastavalt sellele, kuidas muutuvad õpilaste liikumisteed, hakkab Vikmani sõnul linnavalitsus ka neid tänavaid turvalisemaks muutma.

Haudejaama kõnniteed

Ehitus lõigus Mõisa tee kuni Haava tee. Vikmani sõnul on projekt olemas, kahe nädala jooksul kuulutatakse välja ka hange.

Suur-Lossi kõnnitee

Jätkatakse 2016. aastal pooleli jäänud kõnniteede rekonstrueerimisega. Aprilli kuu jooksul toimub ehitushange, ehitama hakatakse juuni- või juulikuus.

Metsa tänava kõnniteed

Kaasavast eelarvest rahastatud Metsa tänava kõnniteid hakatakse korrastama Vikmani hinnangul suve lõpus või sügisel.  Enne seda tuleb tellida ehitamiseks projekt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Üks küsimus ainult...
5 aastat tagasi

Mis saab Käbi tänava jalakäijatest? Liiklus hullem kui peatänaval, aga korralik kõnnitee puudub?? Kas on lootust või jääbki aprillinaljaks?

Aprillinali
5 aastat tagasi

Aprill, aprill, aprill…..

Kodanik
5 aastat tagasi

Kas mitte õigemini võinuks Vikmani sõnad olla- ” Kui linnavalitsus ise ei suuda projekti lugeda, siis peab arsti kutsuma”

Kodanik
5 aastat tagasi

Aga endises Ridala vallas asuvad teed? Ei näe selles nimekirjas neist ühtegi.

Kodanikule
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Haapsalu linnapead ei huvita endine Ridala vald seda ta oma tegudega väljendab üha rohkem

Mossemees
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanikule

Ega midagi muud üle jää, kui vald uuesti taastada.

Asunik
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Maal hobesega sõites pole remonditud teid vaja. Las linnahärrad lustivad 😉