Detailplaneeringu algatamine

Regina

regina@le.ee

Haapsalu linnavolikogu 22.02.2019 otsusega nr 124 algatati Haapsalus Kuldnoka tn 6 krundi detailplaneering, kinnitati lähteseisukohad ning jäeti algatamata keskkonnamõju strateegiline hindamine.
Planeeritav ala suurusega 10 620 m² on munitsipaalomandis.
Detailplaneeringu eesmärk on muuta kinnistu registriosa numbriga 759932 koosseisu kuuluva katastriüksuse Kuldnoka tn 6 senine maakasutuse sihtostarve (üldkasutatav maa) elamumaaks, kruntida maaüksus üksikelamukruntideks ja tänavakrundiks ning määrata planeeritud elamukruntidele ehitusõigus üksikelamu ja abihoone püstitamiseks. Planeeringuga määratakse juurdepääsud kruntidele, tehnovõrkude põhimõttelised asukohad, haljastuse, parkimise põhimõtted.
Planeeringuga muudetakse osaliselt Ungru elamukvartali kehtivat detailplaneeringut ja laiendatakse varem planeeritud elamuala Kuldnoka tn 6 katastriüksuse võrra. Planeerimisel jätkatakse kehtiva planeeringu kruntimise ja hoonestamise põhimõtteid, kavandatakse kompaktne elamuala ja selle teenindamiseks vajalik Kuldnoka ja Tulbi tänavaid ühendav tänavalõik.
Käesoleva detailplaneeringu algatamisega ei kavandata tegevust, mis oleks olulise keskkonnamõjuga KeHJS § 33 lg 1 p 3 mõistes ning mis kohustaks koostama keskkonnamõju strateegilist hindamist. Detailplaneeringus planeeritav tegevus ei sisalda KeHJS § 6 lg 2 toodud tegevusvaldkonda (infrastruktuuri ehitamine või kasutamine), mille puhul tuleb kaaluda keskkonnamõju strateegilise hindamise vajadust.
Algatatav detailplaneering teeb ettepaneku üldplaneeringu muutmiseks.

Haapsalu linnavolikogu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments