Valimispäev: kl 12, Kullamaal on 50 protsenti valimas käinud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kullamaal on valimisaktiivsus alati keskmisest suurem olnud. Foto: Urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 26
Kullamaal on valimisaktiivsus alati keskmisest suurem olnud. Foto: Urmas Lauri

“Tõiselt. Järjekord on hommikust saadik,” vastab Kullamaa valimiskomisjoni esimees Katrin Viks küsimusele, kuidas läheb. On keskpäev Kullamaa osavallamajas.

Kullamaa on alati silma paistnud kõrge valimisaktiivsusega. Täna keskpäevaks oli 50 protsenti valijaid juba oma hääle andnud.

“Koos e- ja eelhääetanutega,” ütles Viks.

Kullamaa nimekirjas on 816 valijat, hääletanuid oli keskpäevaks 425.

Ka Lääne Elu jaoskonnas olles käis kibe hääletamine.

“Oi kui meeldiv, ajakirjanikud ka kohal,” ütles hääletama tulnud Heino Priimägi, kunagise Kullamaa kolhoosi viimane esimees. “Väga vara ei tasugi tulla, siis ei ole piltnik kohal,” märkis Priimägi ja poseeris Lääne Elu fotograafile meeleldi.

Valimispäev on Priimäele eriline.

“Kõik on elevil. Noored mul e-hääletasid, aga mina vana kooli mehe kombel tahan ikka õigel päeval jaoskonda tulla. Näeb inimesi, saab suhelda,” ütles Priimägi. “Kuidagi hea õhkkond on siin täna, ma ei tea küll miks, aga nii on.”

Ka Kullamaa kaupluse juhataja Kaja Nargla tõdes, et valimispäev on nende perele tavalisest pidulikum. “Pannkoogid onotavad kodus laual,” ütles Nargla.

Lääne Elu sõidab täna, valimispäeval, jaoskonnast jaoskonda, et teha reportaaži ja anda nii lugejaile päeva jooksul ülevaade, mis jaoskondades toimub – missugused on meeleolud, mida rahvas räägib, kui palju on valijaid jne. Mis silma hakkab, sellest ka lugejaile teada anname.

Loodame, et olete meiega. Plaanis on läbida Läänemaa ja kunagised Hanila ning Lihula trassil Virtsu-Vatla-Kõmsi-Tuudi-Lihula-Kirbla-Kullamaa-Palivere-Martna-Risti-Nõva-Pürksi, kokku 12 jaoskonda.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments