Valimispäev: kl 10.30, Lihulas on järjekord

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 27
Lihula valimisjaoskonna ukse taga oli kella poole üheteistkümne aegu järjekord. Foto: Urmas Lauri

Lihula kultuurimaja esine on autosid täis, neid tuleb üha juurde. On ka jalgsi tulijaid. Tasapsi moodustub jaoskonna ukse taha järjekord.

Valimiskomisjoni esimees Nele Sõber ütleb, et juba kell 9 hommikul olid esimesed kohal.

“Väga tihe on,” ütleb Sõber. Poolteise tunniga on oma hääle andnud 70 inimest. Nimekirjas on 1788 valijat, e-hääletajaid oli 443 ehk 24 protsenti, eelähääletas 43 inimest, e-häältega kokku 33 protsenti.

Jaoskonna torkab kuidagi eriliselt silma, et kabiinid on kardinateta. Neid ei pea enam olema, aga kuidagi alasti tunduvad need rahvast täis ruumis.

Kultuurimaja ees käib lai jutt, kogunetakse troppi ja arutatakse ilmaelu üle. Arvatakse, et Kesk- või Reform võidab, ega siin muud valikut ole. Mõni valiski Reformi –  oma sugulane ju kandideerib! Mõnel on kiire: “Mis pidupäeva siin, koju ja süüa tegema, hommikul tööle,” visatakse üle õla.

Lihula kandis tuntud ja väärt torumees Arvo Peeduli ütleb, et võib-olla läheb veel kalalegi, kuigi – kala on, aga vähe, ja kus see kala parasjagu on, mine sa võta kinni.

“Pole veel otsustanud. Nimekirjade ees otsustan,” ütleb Aare Lepik.

Lepik on kahe vahel: kas Eesti 200, kellel on uusi mõtteid ja pikk plaan.

“Nemad ei luba, et teevad riigi ülheomseks korda. Selline asi võtab ikka kauem aega,” ütleb Lepik.

Teine võimalus oleks Reform, aga nemad on Lepiku meelest viimasel ajal liiga palju lubama hakanud – palju juttu, vähe villa, arvab Lepik.

Lääne Elu sõidab täna, valimispäeval, jaoskonnast jaoskonda, et teha reportaaži ja anda nii lugejaile päeva jooksul ülevaade, mis jaoskondades toimub – missugused on meeleolud, mida rahvas räägib, kui palju on valijaid jne. Mis silma hakkab, sellest ka lugejaile teada anname.

Loodame, et olete meiega. Plaanis on läbida Läänemaa ja kunagised Hanila ning Lihula trassil Virtsu-Vatla-Kõmsi-Tuudi-Lihula-Kirbla-Kullamaa-Martna-Risti-Nõva-Pürksi, kokku 11 jaoskonda.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments