Palivere sai kogukonnakogu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Risto Roomet (keskel) on kogukonnakogu moodustamist eest vedanud. Foto arhiiv

Kolmanda kogukonnakoguna Lääne-Nigula vallas kinnitati Palivere kogukonnakogu koosseis.

Kogukonnakogu moodustamist eest vedanud Risto Roometi sõnul on suur osa neist, kes kogukonnakogusse kuuluma peavad juba seadusega kindlaks määratud – nii on seal piirkonnast valitud volikogu ja vallavalitsuse liikmed, samuti lasteasutuste hoolekogude esindajad.

Roomet rääkis, et ettevõtjate esindaja leidmiseks eraldi koosolekut ei korraldatud, küll aga räägiti ettevõtjatega nende esindaja võimalik kandidaat läbi. Ta lisas, et kogukonnakogusse peaksid kuuluma ka külade esindajad – kas külavanem või külas tegutsev mittetulundusühing. Palivere kogukonna alla kuuluvad Palivere kõrval ka Vidruka, Allikmaa ja Luigu külad. „Paliveres ja Vidrukal on selitsid olemas, kuid Allikmaa ja Luigu külas pole ei seltsi ega külavanemat,” rääkis Roomet. Ta lisas, et need külad on lubanud lähiajal külavanema valida ja kui see tehtud, saavad ka Allikmaa ja Luigi kogukonnakogus esindatud.

Palivere üheksaliikmelisse kogukonnakogusse kuuluvad Palivere piirkonnast Lääne-Nigula volikokku valitud Leili Mutso ja Kadri Lukk ning vallavalitsuse liige Urmas Muld.

Ettevõtjate esindajatena on kogukonnakogus Urmas Tingas, Palivere lasteaia hoolekogu esindajana Angela Luiga ja põhikooli hoolekogu esindajana Diana Ots.

Ühingute esindajatest on kogukonnakogus on Eneli Ööpik MTÜst Vidruka Teod, Risto Roomet Palivere priitahtlike pritsumeestest ja Peeter Zolotov Palivere aleviseltsist.

Palivere kogukonnakogu esimene koosolek on plaanis kuu aja pärast kui lõppeb kogukonnakogu koosseisu vaidlustamise tähtaeg.

Lääne-Nigula vallas on lisaks Kullamaa, Nõva, Noarootsi ja Martna osavallakogule nüüdseks moodustatud ka kolm kogukonnakogu – Ristil, Taeblas ja Paliveres. Viimane, Linnamäe kogukonnakogu on moodustamisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments