Kui hea on Eestis elada ehk mida räägivad Exceli tabelid?

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Ekraanitõmmis ERR-i uudisteportaalist.
Ekraanitõmmis ERR-i uudisteportaalist.

Heaolu on subjektiivne nähtus. Nõnda saab vaielda lõputult ka selle üle, kui rahul saab olla Eesti riigiga sada aastat pärast selle sündi. Üks võimalus laiema vaatenurga saamiseks on heita pilk statistikale, mida vahendab ERR-i uudisteportaal.

Kuigi see ei püüa olemuslikult üksikute inimeste kannatusi ja rõõme, on see üldistuste tegemiseks sageli ainus viis. Järgneva ülevaate koostamiseks on kasutatud peamiselt Maailmapanga, Heritage Foundationi, Freedom House’i ja ÜRO andmekogusid.

Vaata, kui hästi või halvasti on Eestis asjad võrreldes teiste riikidega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Lihtsale inimesele ei loe see SKT mitte kui midagi,kas see on 20000 või 30000 $ ! Me ajame puru silma kõigile rääkides keskmisest palgast,ostujõust jne.Olgu need näitajad millised tahes kui tegelikkuses 1/3 Eestlasi elab vaesuspiiril !

juss
5 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Kui sul on konkreetsed numbrid, siis käi välja! Muidu oled samasugune ekseli pudrulõug! Mina olen ka täiesti tavaline lihtne inimene. Tehnikumi haridusega, saan Eesti mõistes normaalset palka, töötan Haapsalus ja olen tähele pannud, et paljud nn vaesuspiiril elavaid inimesi on vähese haridusega, alkoholi armastavad, laisad ja sotsialismi ihkavad inimesed! Sellised, kes ootavad, et riik nende eest mõtleks ja teeks!