1

Lääneranna vald otsib raamatukogu direktorit

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ulvi Põhako. Foto: Urmas Lauri
Ulvi Põhako. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vald koondab oma raamatukogud ühtse juhtimise alla ja otsib uuele asutusele direktorit. Lääneranna abivallavanem Andres Annast ütles esmaspäeval Lääne Elule, et raamatukogu direktori kohale on laekunud üks avaldus. Avaldusi oli võimalik esitada esmaspäeva keskööni.

Lääneranna vallas on kaheksa raamatukogu – Lihula, mille alluvuses töötavad Metsküla, Tuudi ja Kirbla kogud ning Koonga, Lõpe, Saulepi, Varbla, Kõmsi, Vatla ja Virtsu raamatukogu. Alates 1. septembrist moodustatakse neist Lääneranna raamatukogu, mille keskus asub Lihulas, ülejäänud jäävad harukogudeks. Kõiki neid hakkab juhtima üks direktor.

Lääneranna valla raamatukogudes töötab kokku kümme inimest. Annasti sõnul ei ole plaanis kedagi koondada. Lihula raamatukogu direktor Ulvi Põhako ütles, et tema direktori kohale ei kandideeri ja on otsustanud jätkata raamatukoguhoidjana. „Tunnen end pigem hoidja kui direktorina. See töö meeldib mulle rohkem.” ütles Põhako. Põhako on juhtinud Lihula raamatukogu 17 aastat.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
läänlane
läänlane

Loodan, et uus direktor teeb raamatukogust kultuuriasutuse ja likvideerib selle segasumma suvila.

wpDiscuz