Mati Põdra kommenteerib: Virtsu pensionär vingub, ei taha Haapsallu läbi Lihula!

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Mati Põdra kommentaas FB grupis "Haapsalu & Läänemaa". Foto: ekraanitõmmis
Mati Põdra kommentaas FB grupis “Haapsalu & Läänemaa”. Foto: ekraanitõmmis

Lihula muusika- ja kunstikoolis vaskpuhkpillide ja löökpillide õpetaja Mati Põdra reageeris valuliselt Lääne Elu veebis ilmunud Andrus Karnau loole “Pensionär ei pääse Virtsust Haapsallu arstile”. Oma kommentaaris väidab Põdra, et näeb loos ajakirjanduseetika rikkumist.

Facebooki gruppi Läänemaa & Haapsalu oli Lääne Elu lugu jõudnud Õhtulehe refereeringu “Muudetud sõiduplaanide tõttu vanaproua Haapsallu arsti juurde ei pääse” kaudu. Seal kirjutas Põdra, et loo autoril  paistab olevat mingi isiklik viha Lääneranna vallas toimuva vastu, “ja ma kavatsen selle teema avalikult üles tõsta”.

“Paneme siis loole ikka korrektse pealkirja. “Virtsu pensionär vingub: ei taha Haapsallu läbi Lihula!”,” kommenteeris Põdra Lääne Elu veebis.

“Karnau, võtke korra ise peatus.ee lahti ja vaadake, mis reaalselt toimub. Go Bus alustab tööpäevadel oma liini karu p-st (juhul kui on sealt sõitjaid) ja toob reisijad Lihulasse, kust on võimalik istuda ümber erinevates suundades sõitvatele bussidele. Kaheksa minutit ootamist ümberistumiseks, tasuta sõit. Kas iga vingukotist pensionäri isiklikud kapriisid on nüüd midagi sellist, mille ajendil saab järjekordse pasarahe Lääneranna suunas saata? Mina näen selles rämedat ajakirjanikueetika rikkumist.”

„Ja veel põhimõtteline märkus. On toimunud kaks sündmust. Kõrvaliste külade elanikel on tekkinud võimalus kasvõi ettetellimisega vallakeskusse saada. Üks halva koduse kasvatusega „printsess” ei saa enam ilma ümberistumiseta naabermaakonda. Siga leiab alati pori, ütleb selle kohta Tõstamaa vanasõna.”

„Käige või Marsil – aga paluks oma raha eest,” kirjutas Põdra ühes oma järgnevas kommentaaris. “Ennekuulmatu pirtsutamine mingisuguse kaheksa minuti pärast, mis ümberistumisele kulub. Kui kellelgi põis ei pea, käigu üle tee Konsumis, see on kella 8-st lahti. Või võtke kohvikus üks tass kohvi.”

Põdra jätkab: „Minu küsimuse tõstatus oli palju lihtsam. Paljud selle piirkonna elanikud on saanud lõpuks ometi bussiühenduse vallakeskusega. Ühele printsessile ei meeldi, et peab ümber istuma. Kumb sündmus väärib tegelikult lehekajastust?”

Mati Põdra on dirigent ja muusikapedagoog. Aastast 2011 on ta Lihula muusika- ja kunstikoolis vaskpuhkpillide ja löökpillide õpetaja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati Põdra
6 aastat tagasi

Vabandan lehelugejate ees liigpika kommentaari pärast! Järgnevalt parandan oma vea.

Veelkord link originaalloole. https://online.le.ee/2018/07/02/pensionar-ei-paase-virtsust-haapsallu-arstile/

Ja nüüd kuulutan välja auhinnamängu!

Küsimus on: Kas pensionär pääseb tegelikult Virtsust Haapsallu arstile?

Valesti vastanute vahel loosin välja V.Parbo aabitsa “A ja B”, mille abil ise tähed ja lihtsamad lausedki selgeks sain. Kirjutan ka pühenduse sisse.

Auhinnamäng läheb lukku 11.juulil. Loosiõnne!

Mati Põdra
6 aastat tagasi

Katsume nüüd kõrvale jätta kogu selle mittevajaliku temaatika (minu amet ja suuvärk, minu julgus nimetada asju õigete nimedega ja teha seda sealjuures oma õige nime all) ning keskenduda sellele, mis põhjustas minu niivõrd “valuliku” reaktsiooni sotsiaalmeedias ja siinse lehe kommentaariumis. Lihtlabaselt väljendudes on see ühistranspordi reform koosmõjus haldusreformiga, või õigemini, kuidas ajakirjandus on seda siiani kajastanud. Mina kuulun sellesse 20-62 aastaste inimeste gruppi, kelle jaoks bussisõit polnud enne ega pole ka nüüd Pärnumaa ühistranspordi keskuse korraldatavatel liinidel tasuta. Õppeaasta jooksul sõitsin korra nädalas üht erialatundi andma Lihulast Lõpele ja tagasi. 8 x 0.80 = 6.40. Minu töös võib täiesti ootamatult… Loe rohkem »

urmas
6 aastat tagasi

“Suu kinni ja edasi teenida!” Tuleb kuidagi tuttav ette?

Mati Põdra
6 aastat tagasi

Mis minu elukutse teemasse puutub, kui tohib küsida?

Arvos
6 aastat tagasi

Mati võiks oma suuvärki korrigeerida veitsa. Või on mees harjunud suu punnis kõike sealt välja puhuma?

hernetera
6 aastat tagasi

See Mati Põdra on üks kole ropu suuga meesterahvas-puhus pilli lõhki.

inetu vastulause
6 aastat tagasi

Konsum on ellu kutsutud kellegi põietühjenduseks või? Labane, vinguv, kuri ja asjatundmatu loba. Dirigeerigu parem, kui oskab. See proua pealegi ei vingunud ega pirtsutanud üldsegi, vaid rääkis seda, milline olukord reaalselt on tekitatud. Vanainimestele tekitatud. Aga mõni arvab, et paras teile.

anonüümne
6 aastat tagasi

Tulebki “vinguda”,et asjad paraneks.Võib Lihulast läbi,kuid ühe ja sama bussiga otse Haapsallu.Lihula mäelt on hea kõrge vaade,näeb selle ka ära.
Suviti võiks muidugi väikelaevaga otse põrutada ühest sadamast teise.

Maret
6 aastat tagasi

Penskaril ju aega küll sõita ja pealegi nüüd veel
tasuta. Aga ainult vinguks ja vigiseks.Inimesed,
tulge mõistusele. Küll need bussisõidud peagi
laabuvad, kannatust.

REIN
6 aastat tagasi

P.S. Liiga väikesest aknast välja vaatab.