Haapsalu promenaadi luik suri pliimürgistusse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Pliimürgistuse saanud luik Haapsalu promenaadil Foto: Eesti Metsloomaühing

Pliimürgistuse saanud luik Haapsalu promenaadil Foto: Eesti Metsloomaühing

Kalapüügivahendites on siiani lubatud kasutada ülimürgise pliid, mis veelindude organismi sattudes määrab linnud piinarikkasse surma.

Tallinnas elav Pirge Markus tuli eelmisel nädalavahetusel Itaalia veinipäevadeks kodulinna ja sattus sündmusteahelasse, mis vajutas romantilisele veinipeole morbiidse pitseri.

Reede hilisõhtul promenaadil jalutades hakkas talle silma veidralt käituv luik, kes oli end Aafrika ranna kaldale sättinud ega vaevunud inimeste peale üleliia reageerima. „Mõtlesin, et võib-olla ta on lihtsalt inimestega harjunud,“ meenutas Markus. Kui ta nägi pühapäeva hommikul Facebooki Haapsalu & Läänemaa lehel kümnete kommentaaridega postitust samas kohas lösutavast luigest, hakkas ta tegutsema.
„Kuna keegi kirjutas, et helistas keskkonnaametisse ja abi ei saanud, siis kirjutasin Eesti Metsloomaühingusse,“ rääkis Markus.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tihane
6 aastat tagasi

Kahju, et meil on veel lubatud tegutseda Ametniku Prouadel ja Ametniku Härradel. Nende mürgi tõttu lahkub enamus noori Eestimaalt. Peab need AMETNIKUD keelustama.

Kurb, kuid...
6 aastat tagasi

See plii ei pruugi tulla Eestist. Mujal ka pliihaavlid veel lubatud.