Haapsalu kuursaal laguneb

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuursaali ehislaudis on nii mäda, et Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman torkas sellest võtme läbi. Foto: Markus Sein
Haapsalu ühe sümboli, promenaadil asuva kuursaali seisukord on väljast vaadates kehv: värv koorub, postid-sambad mädanevad ja aknaraamides on augud.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman tõdes, et on kuursaali olukord hull: „Kaela ta küll ei kuku, aga silmailu rikub.”

Kuursaali fassaadi dekoratiivsammaste värv on koorunud, paljastades mädaneva puidu. Vikman suskas võtme posti sisse nagu sulavõisse. Merepoolsel küljel on olukord hullemgi. Vundamendilt on krohv pudenenud. Ühest dekoratiivpostist on enam kui pool mädanenud. Selle kohta ütles Vikman, et remondi ajal jäi see post ehitajal kahe silma vahele. Mädanenud on ka aknaraamid, kohati on raamidel lausa augud sees.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Huvitav
5 aastat tagasi

Äkki annaks hoone tasuta (või väga soodsalt) rendile ja rentnik hoolitseb maja välimuse eest (ja sisu)?

Peegel
5 aastat tagasi

Tegelikult võiks võtmega mädas sonkiv Vikman tunnistada seda, et omal ajal kui kuursaali linn renoveeris oli tegu 50% “pakasuhhaga”. Alustada võiks sellest, et järelvalvet teostas sama sell kes Facios oli promenaadi ehituse projektijuht. Meenuvad sõnad…..”kuursaal peab promenaadi avamiseks valmis saama aga kuna raha pole siis pange paksemalt värvi”. Mida sa kurat seal songid! Ise selle sita kokku keerasite omal ajal!

uskmatu toomas
5 aastat tagasi

Milles küsimus-rikas omavalitsus,paneme iga viie aasta järel pool milli sisse ja kena keik!
Teisest küljest vaadates on omavalitsuse käed riigihanke seadusega seotud,kuna meie parlamendis ei tunta inglise vanasõna “Ma ei ole nii rikas,et odavat asja osta” !

Vasja Vase tänavalt
5 aastat tagasi

Vastus peitub tellija ja ehitaja iganädalastes objektikoosolekute protokollides.

jalutaja
5 aastat tagasi

Ükski asi ei kesta igavesti, seda veel eriti hoone, mis otse mere kaldal ja saab tormides niiskust ja veepritsmeid. Tuleb lihtsalt remontida tihemini, sest inetu fassaad riivab silma.

Silver
5 aastat tagasi

Ega kui tööde teostajaks valitakse alati riigipoolt kōige odavam pakkumine.seal hulgas ka materjalile.siis ei ole midagi imestada,et teostatud töö lihtsalt ei kesta.

Varjus
5 aastat tagasi
Reply to  Silver

On võimalik ka teha kaks hanget, eraldi tööle ja eraldi materjalile. Materjali hange peab saama heakskiidu ka Muinsuskaitselt materjali kvaliteedi osas eriti. Kuna ehitaja teenib ka oma tasku, siis materjal on hea koht, kus kohalt kasu lõigata ja ka tööle vähema pakkumisega selle arvel “võita”pakkumine.