Galerii: Asukülas korraldati lastele lahe laupäev

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 120
Lahe laupäev Asukülas. Foto: erakogu

Asuküla selts korraldas 28. aprillil lastele erinevate tegevustega päeva „Lahe laupäev“. Pikast tegevusterohkest päevast said osa 13 last vanuses 1,5-13 aastat.

„Natuke Anuga (Anu Aljaste-Sits) kartsime ka, et äkki hakkab ajaliselt venima ja lapsed tüdinevad ära, aga meie üllatuseks läks kõik nii kiiresti ja oli tõsiselt põnev,“ nentis Asuküla seltsi juhatuse liige ja Asuküla raamatukoguhoidja Imbi Sildaru.

Sildaru sõnul Kogunemise ajal loeti-vaadati raamatuid, mängiti lauamänge ja uudistati niisama.

„Alustasime hommikuse tutvumisringiga raamatukogus – sest oli kohalikke lapsi ja lapsi ka Tallinnast, kes olid koolivaheajaks külla sõitnud,“ meenutas Sildaru.

Seejärel suunduti roboteid jooksutama (loe: programmeerima) seltsimaja avarasse saali – lastel oli põnev nii robotite EV3-de kui ka Ozobotidega. Kaks tundi möödus märkamatult ja käes oligi lõuna söömise aeg.

Peale lõunat mängisid lapsed erinevaid mänge – „Kes aias, kes aias…“, rivistusmäng, jooksu- ja viskemänge, suusatati. „Meil on majas puidust meeskonnasuusad kolmele suusatajale,“ selgitas Sildaru.

Ühiselt loeti ja uudistati raamatut „Algteadmisi aiandusest“, sest lilleseemned ootasid külvamist. „Külvasime peiulille ja lillherne seemneid ning iga laps sai oma väikese külvikasti koju kaasa võtta. Esimesed peiulilleseemned on juba idanenud!“ nentis Sildaru. „Peale külvitööd ootasid meid kokatädi Maire (Suurkask) küpsetatud imemaitsvad pannkoogid.“

„Huvitav ja täiesti planeerimatu oli meil aga sel päeval Kaitseliidu Lääne Maleva kiirabiauto Anette külaskäik,“ rääkis Sildaru. „Mitte keegi polnud viga saanud, aga kõige väiksema osaleja isa on kiirabiautojuht ja tema käis vaatamas, kuidas meil päev kulgeb.“ Maret Maria isa oli nõus lastele kiirabiautot ka lähemalt tutvustama – nii et kõik lapsed said kiirabiautosse sisse ronida ja üks vahva nelja-aastane poiss oma vanadele kriimudele plaastrid peale.

Sildaru lisas, et kuna just sel päeval oli kaitseliidu Lääne maleva rännakmatk Valge Laev, siis nähti ka Asukülas seltsimaja juures kaitseliitlasi jooksmas teel ja põldudel.

„Ilm oli tõeliselt ilus ja seltsimaja õuel suur külakiik ning mänguväljak – jäimegi õue kiikuma, ronima ja niisama jooksma,“ meenutas Sildaru.

Twisteri mänguks läks ka. Kuna ühest Twisteri mänguväljakust jäi väheks, siis kasutati värvipaberit ja ruttu lõigati valmis veel teisegi mänguväljak. Oi seda keerlemist ja võimlemist, mis siis lahti läks!

„Märkamatult oli kell saanud viis ja lapsed hakkasid lahkuma,“ lausus Sildaru. „Ühe lapsevanema sõnul olid lapsed hommikul kodus arutanud – et kuus tundi (11-17)! Et kindlsasti läheb igavaks. Aga tegelikult oli vastupidi – mitte sekunditki polnud kellelgi igav!“

Fotod: Asuküla raamatukogu / Asuküla selts

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments