Haapsalu lasteraamatukogu ootab lapsi oma lemmikuid valima

Osa Nukitsa konkursi raamatute väljapanekust lasteraamatukogus. Foto: Jaanus Kõuts.

Haapsalu lasteraamatukogu on välja pannud kahel viimasel aastal ilmunud algupärase laste- ja noortekirjanduse ning kutsub kõiki lapsi Nukitsa konkursil oma lemmikkirjanikku ja illustraatorit valima.

„Nukitsa konkurss on Eesti lastekirjanduse suursündmus, mis kutsub lapsi valima oma lemmikuid viimastel aastatel ilmunud lasteraamatutest. See on kõige vahetum tagasiside lugejatelt ning võimalus väljendada oma tänu ja kiitust meie lastekirjanikele ja illustraatoritele. Ootame kõiki andma oma panust, et võimalikult paljud lapsed osaleksid konkursil ja hääletaksid oma lemmiku poolt,“ selgitas konkursi korraldava Eesti Lastekirjanduse Keskuse  direktor Triin Soone.

Selleks, et ka Haapsalu lapsed saaksid anda oma panuse, on lasteraamatukogu näitusealustel, laudadel ja vitriinikappides väljas kahel viimasel aastal ilmunud algupärane laste- ja noortekirjandus. Raamatute seast saab valida enim meeldinud jutu ja enim meeldinud pildid.  Hääletussedeleid, millele märkida oma lemmikteose autori nimi ja kõige enam meeldinud piltide autor, leiab lasteraamatukogust ja kooliraamatukogudest ning hääletada saavad kuni 16-aastased lapsed.

Kui mingil põhjusel ei ole aega raamatukokku minna, siis saab hääletada ka lastekirjanduse keskuse kodulehel: www.elk.ee. Hääletamine kestab kuni 20. veebruarini ja konkursi võitjad selguvad 7. aprillil lastekirjanduse keskuses toimuval auhinnapeol. Lisaks laureaatidele kutsutakse peole 70 hääletuses osalenud last üle Eesti. Laste lemmikkirjanik ja -illustraator saavad auhinnaks Nukitsa pronkskuju ja rahalise preemia.

Nukitsa konkurssi korraldab Eesti Lastekirjanduse Keskus iga kahe aasta tagant alates 1992. aastast. Varasemad laureaadid leiab siit.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments