5

Elroni endine juht Ärilehele: tasuta ühistranspordi rahaga võiks ehitada Haapsalu raudtee

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu raudtee ei oleks sõitjate poolest sugugi kehvemate seas, ütleb Andrus Ossip. Foto Arvo Tarmula

Möödunud reedel viimast päeva Elronit juhtinud Andrus Ossip ütles intervjuus Ärilehele, et Haapsalu raudtee vajaks kiiremat otsust.

„Kõik taandub nõudlusele,“ vastas ta küsimusele, kui mõistlik tundub talle Haapsalu raudtee väljaehitamine. „Haapsalu oma sõitjate hulga ja sealt tuleva riigi toetuse ja piletituluga poleks teiste liinidega võrreldes kuskilt otsast halvem. Koidula-Tartu liiniga võrreldes oleks Haapsalu kindlasti tublimgi. Pigem saaks seda tõenäolise sõitjate hulga poolest võrrelda Tallinna-Türi liiniga.“

„Otsus see raudtee terves mahus välja ehitada võiks juba kiiremini sündida. Rongisektoris vaatame, kas tasuta bussiliiklusse pandav raha on ilmtingimata vajalik. Selle arvel saaksime kas märgatavalt bussiliiklust tihendada või selle plaanitud kahe aasta rahaga Haapsalu raudtee täismahus välja ehitada. Aga need on poliitilised otsused, lisas ta.

Loe intervjuud siit.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu-toomas
uskmatu-toomas

Unistada võib aga sellest raudteest tuleks juurde veel üks artikkel millele kõvasti saaks peale maksta.Endise raudtee trassi ümbruses on kogu infrastruktuur hävinud,inimesed on koondunud rohkem maantee äärde ja kui sõiduaeg,”hind” on sama mis autobussil siis ??? Hind tuleb arvatavasti kallim !

raudtee
raudtee

Meenutage, et ka Karilaid lubas riigikokku saades, et vabariigi 100. sünniaastapäevaks võiks Riisipere-Haapsalu raudteelõik juba valmis olla. Aga ei ole ju. Ootame järgmisi riigikogu valimisi, kui Karilaid jällegi hakkab uuendama raudtee ideed ja jällegi sellega hääli püüdma.

Janar
Janar

Väikelinna inimesi kiusatakse koguaeg selle rongijutuga, mida tegelikult vähemalt saja aasta jooksul ei tule, kuna puudub ju tegelik vajadus, aga igast poliittolad mängivad inimeste mälestustel-tunnetel. Värdid, jätke rahule see rongitee, tehke ära ja siis öelge, et valmis sai see tehtud!

oleks /võiks
oleks /võiks

targutada selle üle oleks seal küüned, on mõttetu, vahetada pea 500 tuhandele elanikule tagatud tasuta linnatransport oletatava haapsalu raudtee vastu, no tulge mõistusele.mehe arvamus, kes oma ametis esimese asjana lasi muretseda endale lux ametiauto rahva raha eest pole küll mingi tegija

Joppen
Joppen

Ossip räägib tasuta maakondlikest bussiliinidest, mitte tallinna transpordist.

wpDiscuz