5

Lääne-Nigula volikogu esimees hakkab saama palka 1200 eurot kuus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur. Foto: Urmas Lauri
Lääne-Nigula volikogu esimees Neeme Suur hakkab saama palka 1200 eurot kuus, talle ei maksta raha isikliku auto ja telefoni kasutamise eest.

Lääne-Nigula volikogu kinnitas oma eilsel istungil Linnamäel volikogu, osavallakogude ja kogukonnakogude ja vallavalitsuse töös osalemise eest makstavad tasud.

Volikogu esimees Neeme Suur teatas eelnõud tutvustades, et ta loobub auto ja telefoni kasutamise tasust. „Volikogu esimehele makstav tasu peaks selle katma,“ nentis Suur. Volikogu esimehele makstavat tasu polnud volikogu selleks ajaks veel kinnitanud.

Koalitsioonis läbiarutatud tasude summad esitles võimuliitu kuuluv Arvo Ninn. Volikogu esimees peaks võiuliidu arvates saama 1200 ja aseesimees 100 eurot kuus, volikoguliikme istungitasu on 50 eurot. Volikogu komisjoni esimees saab 100 eurot ning komisjoni liige 50 eurot koosoleku eest. Nii osavallakogu kui ka kogukonnakogu esimehele makstakse 60 eurot ja kummagi kogu liikmele 20 eurot koosoleku eest.

Andres Kampmann. Foto: Urmas Lauri
Haldusreformieelse Lääne-Nigula valla volikogu esimees Andres Kampmann tegi volikogu esimehe tasu kohta alternatiivse pakkumise. Kampmanni sõnul piisaks volikogu esimehele 500 eurost. „Vaadates eenevate volikogu esimeeste töötasusid, pole kuuekordne palgatõus õige. 1200 eurot näeb välja põhitöökoha tasuna, 500 eurot peaks ära katma kõik kulutused,“ selgitas Kampmann, kes sai volikogu juhtimise eest 200 eurot kuus. Lääne-Nigulaga ühinenud valdadest oli volikogu esimehe suurim tasu Martnas, kus maksti Ene Pallasele 380 eurot kuus.

Omapoolse pakkumisega tuli välja ka vastasrind. Reformierakondlane Marek Topper (pildil) arvas, et volikogu esimees peaks saama poole vallavanema palgast, seega 1400 eurot kuus. „Volikogu esimees allkirjastab meie tehtud ostused ja ka tema ka vastutab nende eest,“ põhjendas Topper oma ettepanekut. Topper soovitas, et nii osavallakogudes kui ka kogukonnakogudes oleksid volikogu komisjonidele sarnased tasud – esimehele 100 ja liikmeile 50 eurot koosoleku kohta.

Ükski parandusettepanek volikogu toetust ei saanud. Kogu paketti hääletades oli selle poolt 23 kohalolnud volikoguliikmest 21, vastu hääletas kaks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Maiu
Maiu

Tahaks teada kui palju vastutust ja kohustusi siis volikogu esimees peab võtma?

Juku
Juku

Palju siis kukub kui olen enamus aega tsükklis ja istungitel ei osale?

enne töö
enne töö
nagu
nagu

ansap ütleb, et see on nagu lennukilt rahaloopimine

Jäme
Jäme

Suurele suur palk ja vähe tööd.

wpDiscuz