20

Haapsalu linnavolinike tasu kasvab kaks korda

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid võiks saada pool linnapea palka, aga riigikogu liikmena peab ta sellest suu puhtaks pühkima. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu otsustas reedel, et volikogu esimees hakkab saama varasemast neli korda ning volikogu liikmed kaks korda suuremat palka.

Volikogu esimehe palk on nüüdsest 1500 eurot, mis on pool linnapea palgast, volikogu aseesimehel ja juhatuse liikmel 350 ning volikogu lihtliikmel 200 eurot kuus.

Praegune Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid riigikogu liikmena volikogu esimehe tasu ei saa nagu ka Lauri Luik istungitasu.

VLMeie Inimesed liider Merle Mäesalu uuris eelnõu esitlenud eelarve-ja rahanduskomisjoni esimehelt Riho Lepalt, millega on nii suur palgatõus põhjendatud.

Mäesalu tõi näite, et seni said Haapsalu volikogu liikmed istungitasu 112 eurot kuus ja juhatuse liikmed 184 eurot. Ridala vallavolikogu esimees sai 450 eurot, Ridalas oli volikogu liikme tasu 70 eurot kuus.

Mäesalu hinnangul on volikogu esimehe palk ebaproportsionaalselt suur, sest linna põhimääruse järgi on volikogu esimehel esindus- ja koordineerimisfunktsioon. „Sisulist tööd temalt ei eeldata ega oodata, sest sisulist tööd tehakse komisjonides,” lisas ta.

Mäesalu tegi ettepaneku jätta volikogu liikmete ja esimehe tasud senisele tasemele.

Haapsalu volikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp märkis palgatõusu kaitstes, et kui keegi volikogu liikmetest arvab, et ta selle palga eest tööd ei tee, on tal võimalus see raha annetada. „Näiteks Haapsalu turu heaks,” tõi ta näite.

Lepa sõnul on tasu tõus põhjendatud sellega, et ka riigikogu otsustas hiljuti oma palka tõsta. Lepp lisas, et uues omavalitsuses on piirkond suurem ja tööd rohkem.

Nimelisel hääletusel andis eelnõu poolt hääle 20 volikogu liiget. Vastu oli Merle Mäesalu, erapooletuks jäid Toomas Schmidt ja Heinar Tuulberg. Kaks volikogu liiget puudus istungilt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Jäme
Jäme

Kandideerides oli eesmärk midagi ühiskonna heaks teha või sealt hoopis midagi saada?

midagi
midagi

pole muutunud, ikka esmalt oma taskud täis ja siis võib teise külje keerata ja edasi põõnata

noh
noh

Merle on seda tasu väärt …

to sikk
to sikk

kas vilikogu esimehed ja volinikud on mingid erilised inimesed,et neile peab pidevalt ja ikka korralkult palka tõstma ? Mis siis teised tublid eestimaalased ? paljud neist ka, muuseas, kõrgharidusega, teenivad samuti kordi vähem kui soomes koristaja.Miks see ei ole Eestis kellegi asi ?

kodanik 2
kodanik 2

Kui mõni veel ei tea, siis volikogu käib koos 1x kuus umbes kolm tundi. Jutt, et komisjonides tehakse tohutult tööd, on anekdoot. Komisjonid kiidavad takka isakeste Suklese ja Karuilaiu genialseid ja ainuõigeid ideid ja muretsevad vaid selle pärast, et õigel ajal käsi püsti tõsta. Seega on volikogu lihtliikme, kellest midagi ei sõltu, palk 50€ tunnis. Pole paha.

tõesti.
tõesti.

Väga piinlik.Esimene asi- ainult omad palgad. ˇ1500 eurot on palk, mida enam Haapsalu spetsialiste, kõrgharidusega, iga päev 8 tundi tegevaid inimesi ei saa. Volikogu esimees käib mõned korrad kohal, paneb mõned allkirjad ja korras?

Nutke või naerge
Nutke või naerge

Äkki mõnele jääb kõrva taha meie esindajate suhtumine järgmiste valimisteni.
https://youtu.be/dcBquy5ucoI?list=PLMUzKKsRS0dTefi0Z69OuxVpRqxCmMkKo&t=3934

kodutu
kodutu

tunne on,et meil on riik riigis.Kuskil on riigikogulased ja igasugu volikogu inimesed oma kokkulepetega.Ja kuskil tavainimesed,kellele pannakse vahel kümme euri palgale juurde ja öeldakse,et raha pole peamine motivaator.Pole siis ime,et riik tublidest töötajatest tühjaks jookseb.See ajab niiii vihale !

inimene
inimene

aga tõstke ka tavainimeste palk 500 nii 1500ni. Ja kui see on nendele liiga palju,las samuti annetavad Näiteks Haapsalu turu jaoks…..

kodanik
kodanik

Mis te siin vingute. Teinekord mõelge, keda valite.

wpDiscuz