Hanilas suvitaja kujundas Eestile meenemündi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Hanila vallas suvitav Rain Rosin otsustas kinkida Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks meenemündid.

„Soovin juhtida tähelepanu ühele Eestimaa looduskaunile asukohale, aidata seda tutvustada ning elujõulisena hoida,“ kirjutas Rosin oma kingi tutvustuseks leheküljel EV100.ee.

Vasesulamist mündi eesmisel poolel on kujutatud tuuleveskit. Tagumisel poolel on Eesti kaart, sellel tulevasele Lääneranna vallale näitamas kompassinõel, mille teravik on Rame küla suunas. „Selles kohas sündisid plaanid ja mõtted, kuidas münt võiks välja näha,“ selgitas Rosin, kes mündi ise kujundas. Aastaarvuks on mündil märgitud riigi 100. sünnipäeva puhul 2018.

Osa 300 mündist otsustas Rosin peita Laelatu puisniidule. „Loodetavasti ei leita neid sealt enne, kui vabariik saab vähemalt 200aastaseks,“ märkis Rosin.

Läänerannaks ühinevad vallad tegid suvel uue valla sümboolika konkursi, millega otsiti uuele vallale sümboolikat.
“Kuna münt valmis hoopis muul eesmärgil natuke enne, siis suhtlesime heade kavatsuste eesmärgil selle mündi teemal ka konkursi korraldajatega. Lubasin ise, et kuni sümboolikakonkursi võitja selgitamiseni hoian mündiga seoses madalat profiili,” nentis Rosin.

Rain Rosin on valmistanud mündi motiividel ka puidust sõle.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments