Noarootsi vald: valime seda, kes ikka sõna võtab

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Noarootsi valimisjaoskonnas on päev olnud tihe nagu igas teiseski Lääne-Nigula valla valimisjaoskonnas.

Pürksis valimisjaoskonna ees seisnud Vello ja Raimond olid seda meelt, et valida tuleb oma kandi inimesi ja neid, kes uues volikogus ikka suu ka lahti teevad. Erakonnast olulisem on nende meelest inimene ise. “See pole enam oluline, kas ta on parteis või mitte,” ütles Raimond.

Ühendvallast rääkides võrdles Raimond seda omaaegse kolhoosiga: “Eks me sellise kolhoosi osakonna staatusesse jää.” Ta lisas, et hirmu uue valla ees pole. Ta lisas, et hirm tuleb siis, kui on näha, et midagi ei tehta. “Eks see üks suur segadus saa olema, vähemalt pool aastat,” ütles Raimond.

Kell 16 oli Noarootsis hääletanud 53% valijatest. Valimiskomisjoni liikmed Maie Lilleorg ja Marika Meister kinnitasid, et üle 50 protsendi on Noarootsi valimisaktiivsus alati olnud.

Inimesi on käinud terve päeva läbi. Komisjoni liikmete sõnul otsivad valijad ikka nimekirjast tuttavaid nimesid ja enamasti on otsus juba ette ära tehtud.

“Ma pean kiiresti tegema, muidu läheb number meelest ära,” astus nalja visates uksest sisse praeguse Noarootsi vallavolikogu liige Silver Schönberg. Mõni minut hiljem ongi tal valik tehtud ja mees astus sama kiiresti uksest välja.

Fotod Tarmo Õuemaa

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments